avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Asociație - Plata unei facturi în EURO
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Asociație - Plata unei facturi în EURO

O asociație care NU are cont în EURO poate achita o factură în EURO – factură pe numele asociației? Se folosește cursul la ziua facturii al BNR? Este vorba de o factură de la o companie de zbor.

Sau trebuie un cont în EURO al asociației?
Cel mai recent răspuns: razvan_deaconescu , utilizator 14:40, 7 Mai 2012
Precizati despre ce asociatie este vorba,asociatie de proprietari,asociatie familiala?
Ca sa platiti o factura in euro (sau alta moneda) trebuie sa aveti de unde sa scadeti acea factura,nu trebuie sa o justificati undeva?
Dar faceti plata in lei la cursul pe care il au cei de la compania respectiva,fie curs BNR, fie cursul bancii unde au contul la care se va adauga un procent.
Informatia asta o obtineti de la furnizor.
Teoretic, ati putea plati direct la banca, la casierie, iar ulterior decontati banii pe baza de decont.
Este vorba de o asociație non-profit (ONG).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi externe barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi : 1)-,[b]la ce curs valutar [/b]trebuie sa calculez facturile externe platite cash ? : -la cursul valutar ... (vezi toată discuția)
Casa in valuta FLONA FLONA Daca patronul a achizitionat o masina second -hand din Austria cu numerar 11.000 euro (>5.000 ron), mi-a adus factura si chitanta. Ce fac ? fac casa in valuta ... (vezi toată discuția)
Care este data corecta a efectuarii operatiunilor? alina240 alina240 Buna ziua, Am din nou o intrebare. Ex: Firma presteaza servicii pentru o alta firma din UE. In data de 15.02. emite o factura in euro la cursul BNR. ... (vezi toată discuția)