avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intreprindere individuala si CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intreprindere individuala si CCC

buna ziua, am o intrebare legata de intreprinderea individuala: cum pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului daca am deschisa o intreprindere individuala? pot beneficia?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:17, 7 Mai 2012
1. Pe perioada cat sunteti in CCC trebuie sa intrerupeti acticitatea pe perioada CCC pana la 1 an (sau 2 ani).

2. Iata ce spune Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Ce reprezintă concediul în cazul persoanelor care realizează venituri din activităţi independente sau agricole şi care nu lucrează în baza unui contract de muncă?

Solutie:
În cazul acestor persoane, concediul reprezintă întreruperea activităţii pe perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 1 an, 2 ani sau respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap. De asemenea, în cazul asociaţilor din cadrul unor societăţi comerciale, care nu pot prezenta documente care să ateste faptul că nu realizează venituri profesionale pe perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 1 an, 2 ani sau respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, aşa cum se menţionează la art. 6 alin. (5) lit. f) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul în indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011, denumite în continuare Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011, este suficientă declaraţia pe propria răspundere a persoanei că nu realizează astfel de venituri şi data de la care solicitantul se află în concediu pentru creşterea copilului, datele şi informaţiile prezentate de respectiva persoană fiind supuse Codului penal cu privire la falsul în declaraţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot intra in ccc? CatalinRadulescu CatalinRadulescu Pot sa obtin concediu post natal ca tata, daca am pfa si nu-l pot suspenda din cauza fondurilor europene obtinute? Multumesc (vezi toată discuția)
Suspendare pfa in prenatal cameliaczeran cameliaczeran Buna ziua, dorsc sa ma ajute cineva cu o informatie in ceea ce priveste momentul suspendarii activitatii unui pfa pentru cauza de maternitate. Din 1 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alexdinca66 alexdinca66 buna ziua intrebare mea este daca pot beneficia de indemnizatie de crestere copil pana la varsta de 2 ani daca eu detin o intreprindere individuala (I.I.) ... (vezi toată discuția)