avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare PFA in prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare PFA in prenatal

Buna ziua,

dorsc sa ma ajute cineva cu o informatie in ceea ce priveste momentul suspendarii activitatii unui pfa pentru cauza de maternitate. Din 1 septembrie se elibereaza pentru perioada urmatoare concediul prenatal, urmand ca nasterea propriu-zisa sa fie programata in jurul datei de 20 sept. In acest caz, cand este indicat suspendarea Pfa-ului?

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:56, 8 August 2012
1. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Ce reprezintă concediul în cazul persoanelor care realizează venituri din activităţi independente sau agricole şi care nu lucrează în baza unui contract de muncă?

Solutie:
În cazul acestor persoane, concediul reprezintă întreruperea activităţii pe perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 1 an, 2 ani sau respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap. De asemenea, în cazul asociaţilor din cadrul unor societăţi comerciale, care nu pot prezenta documente care să ateste faptul că nu realizează venituri profesionale pe perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 1 an, 2 ani sau respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, aşa cum se menţionează la art. 6 alin. (5) lit. f) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul în indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011, denumite în continuare Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011, este suficientă declaraţia pe propria răspundere a persoanei că nu realizează astfel de venituri şi data de la care solicitantul se află în concediu pentru creşterea copilului, datele şi informaţiile prezentate de respectiva persoană fiind supuse Codului penal cu privire la falsul în declaraţii.


2. Asadar din momentul in care intrati in CCC sa intrerupeti activitatea ca PFA.
Sa inteleg, data la care sau ulterioara nasterii copilului?

Va multumesc
Data cu care solicitati CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot intra in ccc? CatalinRadulescu CatalinRadulescu Pot sa obtin concediu post natal ca tata, daca am pfa si nu-l pot suspenda din cauza fondurilor europene obtinute? Multumesc (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala si ccc beatricegorie beatricegorie buna ziua, am o intrebare legata de intreprinderea individuala: cum pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului daca am deschisa o intreprindere ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului si pfa vasileroibu vasileroibu Ce alternative am pe perioada concediului de crestere al copilului pentru a continua activitatea ca PFA? Pot angaja pe cineva ca sa pot continua concediul ? ... (vezi toată discuția)