Buna ziua am si eu o problema am deschis o firma si am cumpaat un teren dupa care am construit si o casa care implicit este pe firma asi dori sa o trec pe numele meu dar cum sa fac ca nu vreau sa platesc tva-ul, cand sa cumparat terenul si s-a facut casa eu am fost creditorul firmei deci firma are datori la mine, eu asi dori si sa inchid aceasta firma, ce se intampla atunci cu casa si terenul, imi revin mie si mai trebuie sa platesc ceva la stat sau nu? Va rog mult sa ma ajutati
Sunteti asociat unic?Daca DA, faceti dizolvare voluntara a firmei , lichidare si se transmite proprietatea pe persoana fizica.Daca nu sunteti asociat unic...solicitati consultanta
art. 128, alin. 5 din codul fiscal
Orice distribuire de bunuri din activele unei persoane impozabile către asociaţii sau acţionarii săi, inclusiv o distribuire de bunuri legată de lichidarea sau de dizolvarea fără lichidare a persoanei impozabile, cu excepţia transferului prevăzut la alin. (7), constituie livrare de bunuri efectuată cu plată, dacă taxa aferentă bunurilor respective sau părţilor lor componente a fost dedusă total sau parţial.
trebuie sa platiti tva chiar daca sunteti creditorul firmei.
valoarea facturii se compenseaza cu soldul respectiv.