avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lnchidere societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lnchidere societate comerciala

Buna ziua,
Societate comerciala cu asociat unic a cumparat o masina de 2 luni , iar acu vrea sa inchida firma. Ce se intampla cu masina? Ii revine asociatului sau trebuie sa o vanda.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 13:28, 17 Noiembrie 2014
Merg ambele variante. Atentie la TVA in caz ca l-ati dedus e posibil sa trebuiasca ajustat.
Si daca ii revine administratorului in ce baza ii revine. O vinde de pe firma pe numele lui, Plateste TVA si impozit?
Chiar daca nu o vinde este tratata tot ca o livrare de bunuri la TVA. Se plateste impozit la lichidarea societatilor.

art 67 alin 3

d) venitul impozabil obţinut din lichidarea unei persoane juridice de către acţionari/asociaţi persoane fizice se impune cu o cotă de 16%, impozitul fiind final. Obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului revine persoanei juridice. Impozitul calculat şi reţinut la sursă se virează până la data depunerii situaţiei financiare finale la oficiul registrului comerţului, întocmită de lichidatori.


Nu se face ajustare pentru ca e considerata livrare de bunuri.

ART. 128 Livrarea de bunuri
(5) Orice distribuire de bunuri din activele unei persoane impozabile către asociaţii sau acţionarii săi, inclusiv o distribuire de bunuri legată de lichidarea sau de dizolvarea fără lichidare a persoanei impozabile, cu excepţia transferului prevăzut la alin. (7), constituie livrare de bunuri efectuată cu plată, dacă taxa aferentă bunurilor respective sau părţilor lor componente a fost dedusă total sau parţial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit lichidare legea 31/1990 iondumitru5 iondumitru5 În cazul unei societăţi comerciale aflate în lichidare pe legea 31/1990, societate în cadrul căreia există o hotarare AGA de repartizare pe cote părţi ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara contexaudit contexaudit in cazul lichidarii voluntare cind se intocmeste bilantul de lichidare se calculeaza tva la transmiterea catre asociatul unic a cladirilor aflate in patrimoniu (vezi toată discuția)
Restituire creditare firma sub forma de imobil office.carmen office.carmen Un asociat unic a creditat firma pe baza unor contracte de creditare.Este legal sa primeasca in schimb,ca restituire,un imobil ? Iesirea din patrimoniu a ... (vezi toată discuția)