avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... impozit lichidare legea 31/1990
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

impozit lichidare legea 31/1990

În cazul unei societăţi comerciale aflate în lichidare pe legea 31/1990, societate în cadrul căreia există o hotarare AGA de repartizare pe cote părţi a activului imobiliar rămas în patrimoniul societăţii către cei 4 actionari, în momentul întocmirii bilanţului final de închidere, trebuie plătit un impozit de către societate sau acţionari către stat ? în ce moment se plăteşte acesta ? de către cine ? temeiul legal ? în momentul întabulării în Cartea Funciară a dreptului de proprietate pe cote părţi asupra imobilului, al acţionarilor, aceştia trebuie să plătească vreun impozit şi în ce cotă ?


mulţumesc anticipat
ION DUMITRU
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:56, 8 Octombrie 2010
Buna seara .
In mod normal,repartizarea activului ramas dupa lichidare,asociatilor ,nu ar trebui sa fie purtator de impozite,ci doar vanzarile catre terti a patrimoniului ramas,sau soldarea rezervelor sau primelor de capital.
Marius Bote .
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
multumesc pt. raspuns dar am gasit o prevedere in C.Fiscal care cred ca se aplica, respectiv art.67 alin.3 lit d
Buna dimineata .
Acest articol,nr.67 alin.3 lit.d se refera la venitul impozabil obtinut din lichidarea unei persoane juridice de catre asociati. Credeti ca repartizarea patrimoniului ramas catre asociati,se incadreaza aici ?
Marius Bote .
Bineinteles ca dpdv fiscal va incadrati aici
d) venitul impozabil obţinut din lichidarea unei persoane juridice de către acţionari/asociaţi persoane fizice se impune cu o cotă de 16%, impozitul fiind final. Obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului revine persoanei juridice. Impozitul calculat şi reţinut la sursă se virează până la data depunerii situaţiei financiare finale la oficiul registrului comerţului, întocmită de lichidatori.
1444. În cazul dizolvării fără lichidare a unei persoane juridice obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului revine reprezentantului legal al persoanei juridice.

Impozitul calculat şi reţinut la sursă se virează până la data depunerii situaţiei financiare finale la oficiul registrului comerţului, întocmită de reprezentantul legal al persoanei juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnchidere societate comerciala ralub ralub Buna ziua, Societate comerciala cu asociat unic a cumparat o masina de 2 luni , iar acu vrea sa inchida firma. Ce se intampla cu masina? Ii revine asociatului ... (vezi toată discuția)
Cum fac trecerea unei case de pe firma pe persoana fizica v-emil v-emil buna am un srl si sunt asociat unic, firma urmeaza a fi inchisa as vrea sa stiu daca fac trecerea imobilului de pe firma pe persoana prin raportul de lichidare ... (vezi toată discuția)
O firma in lichidare Andreeabalint23 Andreeabalint23 O firma depune in februarie bilantul de lichidare de final cu balanta pe. Zero a achitat si impozitul din lichidare... Depune actele atat la registru cat sj la ... (vezi toată discuția)