avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii sumele nesupuse popririi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

sumele nesupuse popririi

Ni s-a infiintat poprire fara somatie pe firma pentru neplata impozitelor pe salarii. Sumele reprezentand salarii nu pot fi poprite? Este real? Poprirea fara somatie este OK?
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 17:09, 7 Mai 2012
Presupunand ca poprirea pe conturi este infiintata de ANAF era normal sa vi se inmaneze un titlu executoriu si o somatie inainte de blocarea efectiva a conturilor. Din pacate de cele mai multe ori fiscul " uita" sa someze. Sumele reprezentand salarii nu pot fi blocate, iar pentru eliberarea salariilor mergeti la banca cu copia statului de plata si puteti ridica numerarul pentru salarii. Daca plata salariilor se face pe carduri prezentati la banca ordinul de plata si borderoul aferent si banca are obligatia de a plati salariile.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont blocat de anaf eriklud eriklud Buna, ANAFul ne-a blocat contul bancar din cauza datoriilor la bugetul de stat. Eu estimez ca o sa avem nevoie de circa o luna sa ne platim datoriile si sa ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu michella73 michella73 Buna ziua, in 2008 am facut o refinantare in valoare de 22500 lei, in 2010 in urma taieri salariilor cu 25% am inceput sa nu mai pot achita ratele am facut ... (vezi toată discuția)
Poprire pe carduri mihai_40 mihai_40 acum aproximativ 2 ani am luat o amenda in valoare de 1000 de lei din care ulterior nu am reusit sa achit decit 300 de lei din totalul sumei,iar in momentul de ... (vezi toată discuția)