1/ Cum se poate considera ( în cadrul retrocedarii în natura pe legea 10) o parte din terenul liber de retrocedat pe care exista iarba si cîtiva pomi? Fara a fi trecut în domeniul ( privat sau piblic) al primariei , dar putînd aparea ca saptiu verde pe o schema de la primarie ?
Acest spatiu nu este întretinut de primarie
Avînd în vedere ca în normele metodologice de aplicare a legii 10/2001 la pct.10.3 se aplica sintagma " amenajari de utilitate publica " numai pentru spatiile verzi din jurul blocurilor ( pîna la cîti metri de bloc?) spatiile verzi dinafara acestora pot fi revendicate de primarie daca nu au fost trecute în domeniul public ? prin HCLM...NUMAI FAPTUL ca ar fi trecute într-un plan de urbanism fara a fi amenajate de primarie , pot fi retrocedate ?
2/. CINE hotaraste ( instanta de judecata?) retrocedarea lor ? MAI ALES AC dupa 5 ani primarian poate vinde la un ALT particular cf.legii? DECI SINT DEPOSEDATA DE UN DREPT PENTRU A SE TRECE IN PROPRIETATEA ALTUI PRIVAT?
3/ . ÎN ACEST MOMENT SÏNT Ï LITIGIU CU PRIMARIA si se asteapta EXPERTIZA TOPO pentru a se da verdictul! DACA unele din suprafetele libere de teren retrocedabil au fost trecute ÎN TIMPUL LITIGIUL DE REVENDICARE ( dupa notificare) în domeniul privat al primariei sînt revendicabile ?
Vad ca nu prea exista raspuns la acesta problema pusa, cu toate ca este o practica judiciara raspîndita si des întîlnita !
Astept un sfat avizat, merci