Care este semnificatia "spatiilor verzi" într-o expertiza topo în vederea retrocedarii unui teren pe legea 10, daca acestea nu sunt trecute în "domeniul public" ci se gasesc în domeniul "privat" al primariei si nu exista HCLM uri de trecerea lor ca spatii verzi ; CINE decide suprafata lor daca se prezinta ca "balarii" fara lucrari de îngrijire facute de primarie si care sunt în caest caz "criteriile" expertului topo ca sa le DENUMEASCA SPATII VERZI ? Pot fi retrocedate aceste terenuri virane proprietarului initial ? ce ar împiedica acesta retrocedare?
Multumesc
De regula exista niste suprafete de teren libere in jurul blocurilor, cu destinatie pentru acces sau pentru normala exploatare a constructiei, inclusiv spatii verzi. In cartile tehnice ale blocurilor exista mentiuni cu privire la aceste suprafete. In cadrul expertizei ar trebui sa solicitati prezenta unui consilier expert care sa va reprezinte interesele si sa nu permita includerea in raportul de expertiza a unor concluzii nereale. In mod categoric, terenurile virane, neafectate de utilitati si care nu sunt destinate normalei exploatari a constructiilor existente pot fi retrocedate.
Va multumesc pentru raspunsul clar si competent; noi am desemnat prin Instanta un expert -parte judiciar care a facut o lucrare copleta si reala ....sper ca judecatorul sa tina cont !