acum 14 ani au decedat bunici mei.sa deschis taxa de succesiune dar tatal meu din diferite motive nu sa prezentat.intrebare.a pierdut dreptul la mostenire..mentionez k el este in viata.sau eu pot sa-i mostenesc partea ? si ce trebuie sa fac?
Daca tatal dvs. nu a acceptat mostenirea, expres sau tacit, a pierdut dreptul la mostenire.
Daca totusi succesiunea nu s-a dezbatut si a acceptat tacit mostenirea, poate obtine certificatul de mostenitor. Dumnealui personal, nu dvs., deoarece nu-l puteti inlatura de la mostenire.
Data post: Luni, 7 Mai 2012, 09:36
Subiect: succesiunea
cu multi ani in urma bunci mei au decedat .sa deschis taxa de succesiune .dar tatal meu din diferite motive nu sa prezentat.acuma intreb .a perdut tatal meu dreptul de mostenitor..sau eu ii pot mosteni partea lui de la parinti?
@ Joha
Data post: Luni, 7 Mai 2012, 10:36
Dreptul nu l a pierdut, daca tatal dvs este in viata se prezinta la notarul public care a pus dosarul pe rol si se repune printr o cerere, pentru ca este suspendat. Daca tatal dvs nu mai este in viata, se dezbate succesiunea dupa el, iar partea cuvenita din mostenirea bunicilor se va retransmite tatalui si se vor dezbate succesiunile.
@ ciobanu mihail
Data post: Luni, 7 Mai 2012, 11:02
depinde de termenul care a trecut dela data dezbaterii succesiunii, s-ar putea vorbi si de calitatea dvs. de mostenitor direct al bunicilor dvs., mergeti insa la notar pentru a vedea care este soarta dosarului de succesiune.