avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1723 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum recuperez tva de la un imobil cumparat de la o ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum recuperez tva de la un imobil cumparat de la o firma aflata in insolventa?

Vreau sa cumpar un imobil de la o firma aflata in insolventa. Am aflat ca nu imi pot deduce tva-ul tocmai pt ca aceasta firma (vanzatorul) se afla in insolventa. Problema este ca eu trebuie sa vand un alt imobil ca sa pot cumpara , si implicit o sa ma incarc cu tva-ul pe care nu il pot deduce din cealalta tranzactie.... Exista vreo solutie?? Suma nu este deloc de neglijat.... Si alta intrebare.. daca eu as dori peste un timp sa vand acest imobil pe care l-am cumparat fara posibilitatea deducerii tva aferent.. voi mai plati tva-ul?? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 15:54, 8 Mai 2012
Daca veti cumpara imobilul de la o firma aflata in insolventa acesta va va fi vandut fara TVA. Imobilul pe care intentionati sa-l vindeti il veti vinde cu TVA, cum la fel il veti vinde in viitor si pe cel pe care intentionati sa-l cumparati.Acesta din urma poate fi vandut cu aceasi valoare cu care l-ati cumparat, sau mai mica, iar in pretul de vanzare sa fie cuprinsa si valoarea tva.
prin urmare nu exista nici o solutie....:-/
Dlui Liviu Nistea!
Adica, daca firma este in insolventa, poate sa vanda imobilul fara sa aplice TVA?
este obligat sa vanda fara sa aplice tva!
intrebare: firma de la care cumpar imobilul iese din insolventa odata ce vinde imobilul pe care il cumpar ... In aceasta situatie imi pot recupera tva-ul?

Alte discuții în legătură

Tva la incasare camelia adina camelia adina daca o sc A cu regimul ,, tva la incasare ,, achizitioneaza marfa de la o sc B cu regim normal de tva (nu aplica sistemul tva la incasare ) dar este in ... (vezi toată discuția)
Anaf-ul si tva pentru locuinte ligeea ligeea Doream sa incep constructia unui bloc cu 24 de locuinte impreuna cu inca o persoana care avea un teren . Pentru a preintampina orice problema din partea ... (vezi toată discuția)
Daca eu, persoana juridica, cumpar o firma nou infiintata, fara datorii, in scopul de a investii banii firmei mele, sunt scutita de tva? adica am tva de recuperat? coca112729 coca112729 Buna dimineata! :) Am nevoie din nou de ajutorul unui specialist! Foarte urgent! Eu am vandut licenta farmaciei mele si fondul de marfa si am obtinut ... (vezi toată discuția)