avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare contract individual de munca

Buna ziua!Momentan sunt angajata la o firma cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata iar recent am fost anuntata ca se va trece alta forma de colaborare si anume contract de zilier.As dori sa stiu daca firma poate trece la acesta forma de colaborare?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:03, 8 Mai 2012
daca in contract este stipulat ca ulterior partile pot conveni asupra duratei contractului, se poate negocia o astfel de clauza. inteleg ca natura muncii nu poate fi determinata in timp, adica nu se poate sti exact cand incepe sau cand se termina aceasta activitate. daca insa ea este de lunga durata altfel stau lucrurile in privinta clauzelor contractuale...
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2012
Mihail nelu Ciobanu, Avocat
contractul individual de munca este reglemwntat de lg nr.53/2003 iar in legatura cu zilierii aceste dispozitii sunt reglementate in lg nr. 52/2011. dvs spuneti ca vi s-a incheiat contract pe perioada nedeterminata, activitatea de zilier este de maxim 90 de zile intr-un an.
In contractul de munca nu este nici o clauza referitoare la faptul ca partile pot ulterior conveni asupra duratei contractului.In conditiile actuale s-ar mai putea face acesta schimbare?Iar in cazul in care s-ar face acesta trecere cum se procedeaza,intrucat stiu ca ,contractul de zilier se face fara incheierea unui contract de munca?Va multumesc!
In speta, procedura ar fi urmatoarea :
- incetarea c.i.m. existent, in conditiile prevazute de Codul muncii
- angajarea dvs ca zilier, potrivit Legii nr.52/2011

Activitatea desfasurata in calitate de zilier nu va confera calitatea de salariat ... De asemenea, activitatea desfasurata In conditiile prezentei legi nu confera zilierului calitatea de asigurat In sistemul public de pensii, sistemul asigurarilor sociale pentru somaj si nici In sistemul de asigurari sociale de sanatate. Acesta va putea Incheia, optional, o asigurare de sanatate si/sau de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitele angajatilor zilieri alina_puff alina_puff Buna ziua, Angajatii zilieri li se opreste din venit impozitele aferente cass, cas, somaj? (vezi toată discuția)
Angajare zilieri zahariuc_florentina zahariuc_florentina Conditiile de angajare si modul de plata pentru persoanele juridice (vezi toată discuția)
Declaratia 200 marryradu marryradu Am o asociatie de proprietari si pt femeia de servici care e ziliera depun declaratia 100 si pentru mine administrator decl 112. In februarie pentru ea am ... (vezi toată discuția)