Buna ziua. As dori sa stiu daca mama care are in grija un minor poate fi sanctionata pentru neglijenta acestuia. Mentionez ca minorul are 16 ani, mama acestuia s-a recasatorit si a mai facut un copil, dar isi neglijeaza in mod constant copilul din prima casatorie, adresandu-i acestuia injurii, amenintari ca-l da afara din apartament si ca, daca doreste sa mai stea la ea in casa, sa-si plateasca intretinerea, curentul electric, internetul si altele. Mama a obtinut apartamentul in urma hotararii instantei, pentru a-si creste copilul si datorita custodiei. Se poate face ceva in cazul asta?poate minorul sa sesizeze Protectia Copilului?
Da, tatal stie situatia, dar minorul nu doreste sa stea la tatal sau. Mama poate fi sanctionata pentru neglijenta?pur si simplu nu-si mai suporta propriul copil, incercand sa-i insufle sa paraseasca locul unde a crescut. Ea (mama) doreste sa fie doar cu familia nou creata, nepasandu-i si de celalalt copil.
poate fi sanctionata, dar cred ca sanctiunea i-ar conveni.. schimbarea domiciliului copilului la tata sau in plasament la alte rude sau in camin de copii.
poate lucrurlie se vor ameliora in urma vizitei celor de la Protectia Copilului.
poate si copilul ar trebui sa depuna ceva efort pt a se intelege cu mama
Atata timp cat minorul este incredintat mamei sau are domiciliul stabilit la ea,minorul are dreptul de a locui acolo si sa fie ingrijit.Nu poate fi dat afara.Daca va fi dat afara uteti sesiza politia in scris prin plangere penala.
Se poate sesiza Protectia Copilului si tatal ar putea castiga minorul in caz de proces.
Depinde daca tatal este interesat de copil.
Procura
kostina
buna ziua am si eu o intrebare ? am o procura de la o matusa pt doua minore ,13, si 14 ani , fetele au cam luato razna , una fuge de acasa , am aduso iar a ... (vezi toată discuția)