buna ziua am si eu o intrebare ? am o procura de la o matusa pt doua minore ,13, si 14 ani , fetele au cam luato razna , una fuge de acasa , am aduso iar a fugit si tot asa am luat legatura cu mama pt ca lucreaza in afara iam explicat si a zis ca e treaba lor .as vrea sa reziliez aceea procura se poate fara matusa ? VA MULTUMESC
Prin acea procura nu v-a lasat tutela copiilor, in prezent mama e cea responsabila pt copii si pt ca vi i-a lasat si a plecat pe alte meleaguri. Copiii au tata ?
Ar trebui dupa o discutie serioasa cu mama, daca nici aceasta nu vrea sa revina in tara , iar dvs nu mai doriti/ nu puteti sa va ocupati de copii, sa sesizati Protectia Copilului ( DGASPC) .
Daca nu puteti sa mai aveti grija de cele doua minore, sfatul meu este sa va consultati si cu celelalte rude. Poate doreste cineva sa aiba grija de fetite, daca dvs. nu mai puteti.
Daca se ofera o alta ruda, ii puteti propune mamei aceasta varianta.
Daca nu se ofera nimeni, iar tatal nu este nici el disponibil de a-si indeplini obligatiile de parinte (daca este plecat din tara, de exemplu), puteti sesiza Protectia Copilului ( DGASPC).
Din acel moment lucrurile se vor desfasura cu rapiditate, asa incat trebuie sa stiti din timp ce doriti sa se intample cu minorele, care oricum sunt traumatizate de despartirea de mama.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Problema minor
sandutr
Daca o ruda indepartata mi-a lasat in grija de 2 ani copilul sau, in varsta de 12 ani, deoarece aceasta ruda lucreaza in strainatate, iar eu nu mai am ... (vezi toată discuția)