avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doua fete minore parasite de mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doua fete minore parasite de mama

Buna ziua ,
sunt matusa a doua fete minore una de 14 ani si respectiv 8 ani.Tatal lor care a fost fratele meu a decedat in urma cu 4 luni,mama lor in luna mai 2013 a plecat in Italia sa lucreze.Fata cea mica a trimis-o cu autobuzul la mama ei in varsta de 73 ani vorbind numai la telefon sa aiba grija de ea fara nici un act de imputernicire,fara nici un ban iar fata cea mare a ramas in garsoniera lor in grija unor vecini doar sa o supravegheze, in aceleasi conditii fara nici un ban fara sa poata ridica pensia de urmasi care o are de la tatal lor si alocatia fiind minore si toate acestea fiind pe numele mamei lor.In aceasta perioada de cand a plecat mama lor nu a luat legatura cu fetele.Fata cea mare a mai vorbit pe facebook cu un unchi,fratele mamei in care ii transmite sa se descurce si singura. mama a mai fost plecata doi ani jumate din tara fetele ramanand in grija tatalui fratele meu, care era bolnav pe care-l mai ajutam si eu la cresterea fetelor iar mama nu a venit in tara decat in perioada noiembrie-ianuarie ,in ianuarie intrerupand fetele de la scoala si luindu-le cu ea in Italia iar in februarie s-a intors la inmormantarea fratelui meu impreuna cu fetele ei,urmand ca acum sa plece din nou.Cum pot eu sa ajut cele doua nepoate minore?Cum poate fi trasa la raspundere mama?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:30, 4 Iulie 2013
Puteti sa sesizati protectia copilului (DGASPC), incercati sa luati copiii in plasament.
Le puteti creste, dar nu ne spuneti ce doriti si cat de departe doriti sa mergeti cu a face ceva pentru ele.
Mama poate fi actionata in instanta pentru pensie si trasa la raspundere penal pentru abandon.
Dv. nu ati incercat sa vorbiti cu ea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura kostina kostina buna ziua am si eu o intrebare ? am o procura de la o matusa pt doua minore ,13, si 14 ani , fetele au cam luato razna , una fuge de acasa , am aduso iar a ... (vezi toată discuția)
Sprijin de la protectia copilului inainte de divort? mig03 mig03 Buna ziua, am nepoata cu doi minori, fata de 13 baiat si 10,5 ani. Tatal copiilor a parasit familia de peste 14 luni, iar de la inceputul anului lucreaza ca ... (vezi toată discuția)
Drepturile părinteşti adrianlich adrianlich Am avut o relație în care a rezultat două fetițe minunate. Persoana cu care am stat a venit în tară(românia) ,ea lucuia de câți va ani în ... (vezi toată discuția)