avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua am si eu o intrebare tata a decedat in luna feb.parintii sau despartit de mult tata sa recasatorit dar nu a avut copii in a doua casatorie el avind o casa in timpul decesului.Noi copii din prima casatorie avem oare ceva drept de mostenire?Multumesc
Cel mai recent răspuns: csalodas , utilizator 18:37, 8 Mai 2012
Buna ziua. Daca imobilul a fost bun comun al tatalui si sotiei dansului, descendentii defunctului au vocatie succesorala in concurs cu sotia supravietuitoare. Deci da, copiii defunctului au dreptul la mostenire in acest caz. Daca insa casa respectiva ii apartine exclusiv sotiei defunctului dansa este unic succesor .
Multumesc pt raspuns imobilul figureaza pe numele ambelor tata a primit o locuinta de la Gaz Metan fiind angajatul lor.aceasta pina la urma a fost vinduta si a fost cumparat un alt imobil tata a decedat in luna feb anul curent cit timp avem la dispozitie si cum trebuie sa procedam pt primire mostenirii sintem patru frati iar doi dintre noi locuiesc in alta tara.Va multumesc pt raspuns
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2012
csalodas, utilizator
Daca imobilul a fost bun comun, mosteniti doar cota tatalui in concurs cu sotia supravietuitoare, respectiv cota de 3/8 se va imparti intre cei patru copii ai tatalui d-vs.
Aveti la dispozitie termenul de 1 an pentru acceptarea succesiunii.
In prima faza, mergeti la notariat cu certificatul de deces al tatalui si solicitati deschiderea succesiunii. Notarul va dispune citarea inclusiv in strainatate a fratilor d-vs.
Imi puteti explica mai amanuntit ce inseamna Cota tatalui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine mosteneste ? doar copii sau si rudele de gr 1 mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Dupa moartea unuia dintre parinti ( proprietari ai unui aparatament ) cu doi copii majori , mama in viata si ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa decesul tatalui lumiplai lumiplai BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR ... (vezi toată discuția)
Mama vitrega este ascendent privilegiat ? bms bms Am urmatoarea speta: În urma decesului soțului au rămas 3 copii din prima căsătorie al acestuia S-a finalizat succesiunea după soț Ulterior ... (vezi toată discuția)