avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendarea judecatii cauzei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendarea judecatii cauzei

Buna ziua!
Am si eu un proces pe rol cu serviciul inmatriculari pt taxa de prima inmatriculare sau de poluare sau cum au mai denumit-o , la ultima infatisare s-a suspendat, poate sa ma lamureasca si pe mine cineva ce inseamna asta ? adica nici nu mi-a respins actiunea , nici nu mi-a aprobat-o , s-a suspendat cauza , deci ?cine ma poate lamuri si ce sa fac in continuare ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:55, 10 Mai 2012
Probabil ca dvs. trebuia sa depuneti anumite acte pe care instanta vi le-a cerut la un termen anterior, iar la ultimul termen nu le-ati depus.
Atunci instanta a suspendat dosarul pana la indeplinirea obligatiilor dvs.

Este doar o presupunere... trebuie sa vedeti ce s-a scris in incheierea de sedinta.
Ar fi bine sa aflati care a fost temeiul care a stat la baza suspendarii cauzei. Poate fi art. 242, alin. (1), pct. 2 Cod procedura civila adica pentru lipsa partilor, poate fi art. 155 ind. 1 Cod procedura civila adica pentru neindeplinirea obligatiilor impuse de instanta etc.

Puteti afla motivul suspendarii de pe site-ul instantei sau puteti astepta sa vi se comunice incheierea de sedinta prin care s-a dispus suspendarea. Aceasta este susceptibila de a fi atacata cu recurs, prin urmare va va fi comunicata. Daca judecarea cauzei a fost suspendata in temeiul art. 155 ind. 1 Cod procedura civila, veti face o simpla cerere de repunere pe rol a cauzei (de redeschidere a judecatii). Trebuie, insa, sa va indepliniti obligatiile mentionate in incheierea prin care instanta a dispus suspendarea si sa platiti jumatate din taxa judiciara de timbru datorata pentru cererea suspendata.
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces suspendat. ce pot sã fac? pitbully1984 pitbully1984 Buna seara, Ma poate ajuta cineva, va rog? Pe portal a aparut solutia: \\"Tip solutie: 155/1 c.pr.civ Solutia pe scurt: Suspendă judecata recursului, ... (vezi toată discuția)
Cerere de amanare a cauzei ContSters149882 ContSters149882 Salutare! Am si eu nevoie de un sfat.. Am un proces pe 26 Martie 2012, am primit citatia acum cateva zile. Insa nu pot ajunge, abia m-am angajat si nu pot ... (vezi toată discuția)
Cu drept de recurs cât timp durează suspendarea ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Recent, în Dosarul în care fratele tatălui meu este reclamant împreună cu alți 2 frați, într-un proces de moștenire, instanța a ... (vezi toată discuția)