avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termenul de emitere a deciziei de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termenul de emitere a deciziei de pensie

Buna ziua,sotul meu a depus dosarul de pensionare in data de 15.03.2012,decizia de pensionare nu a venit inca,iar astazi,07.05.2012,cand a fost sa se intereseze a fost trimis la plimbare, dosarul nu este inca rezolvat fiind foarte mult de lucru,sustin ca mai au dosare de anul trecut nefinalizate,intrebarea mea este,daca exista un termen limita de primirea deciziei,apoi a pensiei,sau totul este in functie de cum considera cei de la casa de pensie si ce ar trebui sa facem sa urgentam lucrurile amiabil.Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: angelica_covase , utilizator 17:15, 8 Mai 2012
Termenul este de 60 de zile, daca nu ma insel. Totusi, dupa concedierile din 2010 nu mai au personal asa ca dureaza foarte mult.

Totusi, pensia o va primi cumulat de la data depunerii cererii.
Desi legea zice de termen de 45 de zile, sunt intarzieri foarte mari.
Cunosc persoana cu dosarul depus din 22 decembrie 2011 si inca nu are decizia de pensie in mana.

Legea nr.263/2010:
ART. 106
(1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisã de casa teritorialã de pensii, respectiv de casa de pensii sectorialã, în termen de 45 de zile de la data înregistrãrii cererii.
(2) Decizia prevãzutã la alin. (1) cuprinde temeiurile de fapt şi de drept în baza cãrora se admite sau se respinge cererea de pensionare.
(3) În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulatã la cererea titularului.
(4) Decizia casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale se comunicã persoanei care a solicitat pensionarea, în termen de 5 zile de la data emiterii.

Va multumesc mult pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un raspuns concret dodorel62 dodorel62 Daca dupa ce ai depus dosarul pentru somaj si dupa doi ani de luat somajul ai facut si dosarul de pensie si acesta este corect intocmit si indeplineste toate ... (vezi toată discuția)
Termen emitere decizie de pensie claravoda claravoda buna ziua, care ar fi termenul de lucru ptr un dosar -pensie de boala,care este depus la casa de pensii pana la emiterea deciziei finale va rog? (vezi toată discuția)
Durata analiza dosar pensionare Elena-Luminita Elena-Luminita Va rog sa-mi spuneti daca in legea pensiilor se mentioneaza durata maxima pentru analiza si emiterea deciziei de pensionare . Cand am depus dosarul mi s-a spus ... (vezi toată discuția)