avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Instiintare de la o firma de recuperari debite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Instiintare de la o firma de recuperari debite

Buna ziua, astazi am primit un plic in cutia postala de la o firma de recuperari, care mentioneaza cum ca as avea datorie catre o publicatie, ei trimitandu-mi mie o serie de pachete informative cu valoare, dar numai ca in loc sa-mi trimita prin mandat postal ca sa il ridic de la posta, a fost trimis in cutia de scrisori.
Eu nu am cum sa dovedesc ca nu am primit pachetele respective, dar pana la acea vreme eu am platit celelalte pachete de dinainte.
Mi-au trimis 2 instiintari dar am presupus ca se refereau la pachetele din urma care au fost achitate un pic peste termenul limita afisat.
Problema este in felul urmator, datoria este din anul trecut, iar firma s-a sesizat anul acesta, eu cum pot fi facut bun de plata, atata timp cat nu am acele pachete, iar plicurile erau voluminoase, ele iesind din cutia postala putand fi luate de oricine, poate chiar nici nu au ajuns la mine, caci blocul de langa mine are acelasi numar, dar mai are o litera adaugata la sfarsit.
Am incercat sa iau legatura cu cei de la firma de recuperari si sa ii fac sa inteleaga ca nu am cum sa achit ceva ce nu am, sunt client bun la alte firme, gen telefonie, internet, banca .
Probabil luna aceasta voi ramane somer, in urma unei disponibilizari colective, dar totusi, doresc sa stiu daca cei de la firma au dreptul de a ma da in judecata pentru ceva ce nu am si nu detin.
Sau cum pot ajunge la o intelegere, ci nu ma refer la plata asazisei "datorii"
Eu sustin ca totusi acele pachete trebuiau ridicate de la posta pe baza de buletin prin mandat, asa cum au fost primele pachete, ci nu sa le gasesc in cutia postala.

Va multumesc pentru raspunsuri.

P.S. Sunt constient ca publicatia mi-a furnizat pachetele respective precum si ca la posta exista acel borderou de expeditie, dar cu buna stiinta spun ca nu am remarcat pachetul lunar la cutie, care sincer sa fiu, nu merge bagat indoit iar in afara statea jumatate, deci ...

Cu stima, George.
Cel mai recent răspuns: pgeorge , utilizator 13:29, 16 Mai 2012
Asa zisii creditori pot promova o actiune in instanta, insa reclamantii sunt obligati sa isi probeze pretentiile. Dupa cum spuneti nu au decat dovada ca au expediat coletele nu si cea ca le-ati si ridicat.
Eu zic sa va vedeti de treaba linistit mai departe.
Multumesc pentru raspuns. Acelasi lucru gandeam si eu, dar am vrut sa mai cer o parere :) .

O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitatile postasului trascka trascka Buna seara, tocmai am aflat ca ieri am primit o carte pe care o comandasem dupa ebay, dar postasul mi-a lasat cartea in scara blocului, langa cutiile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori sa stiu daca exista undeva stipulat dreptul ... Lumyna Lumyna Buna ziua! as dori sa stiu daca exista undeva stipulat dreptul destinatarului de a refuza o corespondenta nedorita? situatia este urmatoarea: am in familie un ... (vezi toată discuția)
Am o problema delicata - un coleg a schimbat continutul coletului pe care l-am rugat sa il expedieze eagle24ro eagle24ro Buna ziua tuturor! Zilele trecute am avut o experienta care nu vreau sa se mai repete in veci si nu o doresc nimanui. :( Va rog daca puteti sa ma ajutati cu ... (vezi toată discuția)