avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa radio
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa radio

Am un SRL cu punct de lucru un chiosc.Nu este dotat cu aparatura radio -TV. Am fost chemat in instanta de S.R.de Radiodifuziune pentru neplata serviciilor de radio.Motive:
- Art.40 alin.3 si 4 din Legea 41/1994
- H.g.977/2003
Este corect si logic sa nu platesc un serviciu de care nu beneficiez.
Va rog un sfat,ce trebuie sa fac.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:02, 8 Mai 2012
Formulati intampinare si mentionati in ea faptul ca nu detineti receptoare radio tv. De asemenea, faceti referire la Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justiti nr. 607 din 2011 publicata in Monitorul Oficial nr. 318, partea I prin care aceasta, instanta suprema din Romania, a dispus anularea prevederilor legale prin care toate firmele cu sediul in Romania erau obligate la plata unei taxe lunare pentru serviciile publice de radio si tv.
Va trimit un articol care va va ajuta in formularea intampinarii.
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pe radio si tv anulata sau nu ? apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua , am si eu o nedumerire, am facut o cerere de la scutirea platei taxelor radio si tv pe firma, deoarece nu am tv si nici radio, deci nu beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Taxa radio luanaionescu luanaionescu Se mai achita sau nu aceasta taxa , de catre societatile comerciale , am primit instiintare de plata in data de 18.10.2012 .Va multumesc anticipat . (vezi toată discuția)
Taxa radio - felicitari! traiasca avocata de la cluj! Dana Marin Dana Marin [b]Felicitari doamnei avocate de la Cluj ca ne-a salvat de cosmarul taxei radio![/b] De-abia azi am aflat, cautind subiectul pe Google. Eu am platit in ... (vezi toată discuția)