avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere salariu colectiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere salariu colectiv

Buna ziua,

Sotul meu lucreaza in vanzari si a fost anuntat astazi ca incepand cu data de 15.12.2008, salariul va fi micsorat cu 25% din cauza crizei, pentru toti angajatii. Filiala lui a fost printre putinele carde si-au facut target-ul in ultimele lunii, chiar cu 25% peste, de aceea consider ca nu este indreptatit cu acest lucru. Ce se intampla in cazul in care nu este de acord sa semneza acest act? Cum ar putea reactiona pentru a-si sustine drepturile?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 10 Decembrie 2008
Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute in contractul individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 15 zile de la data incunostintarii in scris a salariatului, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.
Este posibil, in cazul refuzului, :
1. desfiintarea unor posturi
2. intrerupereatemporara a activitatii angajatorului . In acest caz, salariatii beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorare salariu ileanaB ileanaB Buna seara , Firma la care lucrez la angajare ( 2008 ) am semnat contractul individual de munca cu salariu brut de 1384.00 Ron + bonuri de masa si 21 zile ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare Claudiu_Darius Claudiu_Darius In contextul crizei financiare multe firme recurg la diferite modalitati de reducere a costurilor. Printre acestea se enumera si reducerea salariului si ... (vezi toată discuția)
Modificare carte de munca karmenko karmenko Buna ziua, Va rog sa-mi comunicati raspunsul la urmatoarea intrebare: este legal ca un patron sa poate modifica Cartea de Munca a unui angajat fara stirea ... (vezi toată discuția)