avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema cu un ceas trimis in Japonia! Urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema cu un ceas trimis in Japonia! Urgent

Buna ziua, am o problema mai delicata.
Acum cateva zile am trimis un ceas cuiva din Japonia, ceas pe care l-am comandat de la alta persoana. Banii au fost livrati in contul meu bancar, iar expedierea a fost facuta de persoana care avea ceasul.
Cel din Japonia a primit coletul cu o mica intarziere, si acum zice ca a primit un fake si ca isi vrea banii inapoi. Eu i-am spus, este posibil ca cei de la vama sau curierat sa fi schimbat ceasul, sau el sa spuna special ca este fake ca sa isi ia banii inapoi si sa ramana si cu ceasul.
Din cate am inteles, deja a luat legatura cu ambasada Romaniei de acolo si cu politia romana, trimitandu-le poze si detalii pe email banuiesc ( din cate stiu daca vrei sa depui o plangere impotriva unui cetatean din alta tara trebuie sa te duci personal in tara respectiva ) .
Intr-adevar, din poze pare acelasi ceas doar din cauza unui mic semn de pe fata, dar se poate sa fi pastrat cadranul si sa fi schimbat restul ceasului.
As dori cat mai multe detalii daca se poate sa stiu ce sa fac in continuare, as dori sa stiu ce se poate intampla daca nu ii trimit banii inapoi ( pe care mare parte nu ii mai am ca am cumparat ceasul ) sau ce se poate intampla in orice caz, si cat dureaza pana politia romana se sesizeaza in legatura cu acest lucru.
Din cate stiu, nu poate dovedi ce a fost in colet si politia nu prea se deranjeaza cu aceste lucruri, dar imi este si rusine fata de acel om daca are dreptate.
Astept cat mai multe sfaturi.
Va multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: Alexbb , utilizator 01:36, 11 Mai 2012
pare a fi o poveste spumoasa si are tenta de intamplare adevarata...insa vanzari de fake-uri se intampla zilnic.Oricum, daca va face plangere penala ar fi bine sa va luati un avocat.
Cei de la vama sau de la serviciul de curierat nu au interes sa schimbe obiectele respective! Dv ati facut o "greseala", si trebuie sa dovediti ca nu sunteti vinovat - asa se va intampla daca beneficiarul face plangere impotriva dv. Punct; si de la capat.
Inventati ceva credibil :D
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
trope_doi, utilizator
Dar nu eu am expediat ceasul, eu doar am primit banii prin contul meu bancar. Nu inteleg de ce sa fiu eu tras la raspundere.
Din cate stiu ca sa faci o plangere penala impotriva unui cetatean strain trebuie sa te duci in tara respectiva personal, nu dai un email politiei sau vorbesti la ambasada. Este corect ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu un ceas trimis in japonia! urgent Alexbb Alexbb Buna ziua, am o problema mai delicata. Acum cateva zile am trimis un ceas cuiva din Japonia, ceas pe care l-am comandat de la alta persoana. Banii au fost ... (vezi toată discuția)
Am comandat online dupa un site robertolo robertolo Buna ziua, Am comandat online un ceas dupa un site. Produsul s-a dovedit a fi un fake, numai ca l-am primit prin curier dupa numele unei persoane fizice, ... (vezi toată discuția)
Colet retinut de politie(de la firma de curier) darkynok darkynok In data de 14 luna aceasta am trimis un colet in alt oras unei persoane intalnite pe okazii.ro (un telefon cu valoare de 500euro) printr-o firma de curierat cu ... (vezi toată discuția)