avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce pot face daca am depus cererea de chemare in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce pot face daca am depus cererea de chemare in judecata nesemnata?

Buna ziua!
Am depus la registratura o cerere de chemare in judecata plus inscrisuri. Din pacate, am uitat sa semnae cererea de chemare in judecata. Pana la termenul stabilit, pot merge la arhiva sau la registratura sa semnez cererea? sau este obligatoriu sa astept pana la termen? multumesc fumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 9 Mai 2012
La primul termen de judecata, veti putea semna cererea de chemare in judecata...
La termen in fata judecatorului.
Potrivit dispoziţiilor art. 133 alin. 1 Cod procedură civilă, cererea de chemare în judecată care nu cuprinde numele reclamantului sau al pârâtului, obiectul ei sau semnătura, va fi declarata nulă, iar alin. 2 al aceluiaşi articol dispune că lipsa semnăturii se poate împlini în tot cursul judecătii.

Dacă pârâtul invocă lipsa de semnătură, reclamantul va trebui să semneze cel mai târziu la prima zi de înfăţişare următoare, iar când este prezent în instanţă, în chiar şedinţa în care a fost invocată nulitatea
Multumesc mult de raspunsuri. Insa se poate ca avocatul sa semneze pentru reclamant, in fata judecatorului?
Daca are imputernicire in acest sens, poate semna avocatul pentru reclamant...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate actiune pentru lipsa semnaturii. ce mai pot face? arity arity Buna ziua. Va rog daca ma poate ajuta cineva. Ce asi putea face? Am contestat un proces verbal contraventional intocmit in mod incorect, si se pare ca am uitat ... (vezi toată discuția)
Intampinare nesemnata antonio123 antonio123 1.DACA o intampinare nu este semnata si stampilata de parat este lovita de nulitate. 2.JUDECATORUL a dat termen peste 30 zile sa se semneze si stampileze ... (vezi toată discuția)
Intampinare mig2005 mig2005 Sotul meu a depus cererea de divort prin accordul partilor, cerere pe care eu nu am semnat-o din cauza ca nu am fost de accord cu unele puncte ce apareau in ... (vezi toată discuția)