Buna ziua.In urma divortului parintilor mei,am primit o pensie alimentara de la tatal meu.Luna aceasta am facut 18 ani,insa sunt eleva.El imi va plati pensia pana imi voi termina studiile?
Fiind, deci, în imposibilitate de a obtine venituri din munca, din cauza incapacitatii dea presta o activitate producatore de venituri din ratiuni ce tin de respectarea programului cursurilor liceale de zi, a pregatirii si studiului individual, activitati necesare pentru însusirea cunostintelor si aptitudinilor practice, în vederea pregatirii pentru desavârsirea formarii profesionale, puteti obtine pensia de intretinere.
Prin urmare, în sarcina tatal dumneavoastra subzista obligatia legala de întretinere în favoarea fiului sau major, intrucat parintii sunt datori sa îngrijeasca de copii, inclusiv sub aspectul educatiei, învataturii si pregatirii profesionale
Faptu ca părinţii datorează întreţinere copiilor lor, în cazul copiilor majori aflaţi în continuarea studiilor fiind în mod unanim acceptat în doctrina şi practica judiciară că situaţia lor este aceea că au drept la întreţinere deoarece se află în nevoie, neavând putinţa unui câştig din muncă în condiţiile în care desfăşoară în continuare studii pentru pregătirea profesională.
Pana la implinirea varstei de 26 de ani aveti acest drept.
Aveti acest drept in continuare pana la sfarsitul studiilor dar nu mai tarziu de 26 de ani.
Totusi, avand in vedere ca cel mai probabil in sentinta instantei se spune ca pensia este pana la 18 ani, dvs. va trebui sa solicitati instantei prelungirea platii pensiei de intretinere pana la sfarsitul studiilor dar nu mai tarziu de 26 de ani. Poprirea pe salariul tatalui a incetat luna aceasta si va fi repusa doar dupa ce va exista o noua sentinta.