avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intocmire act aditional cim ref durata muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intocmire act aditional cim ref durata muncii

As vrea sa stiu cum trebuie facut un act aditional la CIM ref. pct H.Durata muncii, -pentru a nu avea probleme cu ITM-ul, in urmatoarele situatii:
Program lucru:
12 ore/zi/la doua zile
12 ore/zi/tura (12/24) -3 schimburi
8 ore/zi (schimbul 1 si 2)
8 ore/zi (schimbul 1 si 3)
8 ore/zi-tura (8 ore/3 schimburi).
Pot folosi urmatorul model pt 12 ore/zi/tura (12/24) -3 schimburi sau 8 ore/zi-tura (8 ore/3 schimburi):1. O normă întreagă, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână.
a) Repartizarea timpului de lucru se face dupa cum urmeaza: schimburi continue (două sau trei schimburi de 8 pâna la 12 ore /zi/noapte/ inegal in 24 de ore), timp de 7 zile pe saptamana, cu respectarea repausului saptamanal conform legislatiei in vigoare.

iar pentru 8 ore/zi (schimbul 1 si 2) sau 8 ore/zi (schimbul 1 si 3):
1. O normă întreagă, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână.
a) Repartizarea timpului de lucru se face dupa cum urmeaza: schimburi semicontinue de 8 pâna la 12 ore /zi/noapte/ inegal in 24 de ore, saptamanal, cu respectarea repausului saptamanal conform legislatiei in vigoare.

sau folosesc pentru toate situatiile un singur model:
O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana.
a)Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: inegal (ore zi/ore noapte/inegal).
b)Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 10 Mai 2012
Corect ar fi 12/24. Daca lucreaza 12 ore pe zi va urma o pauza de 24 ore. Exemplu: 6-18 program de lucru, va putea intra din nou in program a doua zi la orele 18 s.a.m.d.
Art. 115
(1) Pentru anumite sectoare de activitate, unitati sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durata zilnica a timpului de munca mai mica sau mai mare de 8 ore.
(2) Durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore.
cred ca nu s-a intele. Este vorba de diferite tipuri de program de la diferite locuri de munca din firma noatra,stabilite in functie de fluxul de poductie.
Se foloseste doua modele de acte aditionale, incare veti insera astfel :
1. O normă întreagă, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână. Repartizarea timpului de munca este inegala , si anume : aici prevedeti programul 12/24

2. O normă întreagă, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână, in ture. Repartizarea timpului de munca este : tura I , tura II si tura III. etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca de noapte in cim si revisal - urgent cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema: In contractul de munca si in revisal, pentru munca de noapte, se inregistreaza de ex. program ... (vezi toată discuția)
Agent paza - program de noapte rrramor rrramor Buna ziua. Dorim sa trecem agentii de paza pe program de noapte. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie facut: acte aditionale de schimbare a programului de lucru ... (vezi toată discuția)
Program de munca inegal/fracționat! Ovo13 Ovo13 Buna ziua! Numele meu este Florin și apelez la dvs pentru informații cu privire la programul inegal/fracționat de munca! Sunt angajat la o companie de ... (vezi toată discuția)