Buna ziua! Numele meu este Florin și apelez la dvs pentru informații cu privire la programul inegal/fracționat de munca! Sunt angajat la o companie de transport public local (transport in comun) unde munca se desfășoară în 2 schimburi: tura de dimineața și tura de după-masă! In CIM e specificat:
H. DURATA MUNCII
1. O normă întreagă, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână.
a) Repartizarea programului de lucru se face după cum urmează: inegal (ore zi/ore noapte/inegal).
Problema a apărut în momentul în care au "ghicit" un program de lucru fracționat, de exemplu: 3 ore tura de dimineața, 4 ore tura de după-masă in aceeași zi!
1. E legal acest program?
2. Între cele 2 fracții, având în vedere că sunt 2 schimburi, nu e obligatoriu repausul de minim 8 ore intre schimburi?
3. Programul acesta intra la categoria "program individualizat" și atunci e nevoie de acordul salariatului?
Mulțumesc!
Inegal nu este acest program ... ci seamana a program in ture , asa cum corect ati precizat dis dvs.
Nu intra nici la program individualizat ...La acesta , durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.
Este pentru prima data cand aud ca se prelungeste durata unui program pentru timpii morti ... in opinia mea, nu este legal un astfel de program ... sunt pasibil de sanctiune disciplinara daca refuzati , avand in vedere ca nu mi se pare un angajator de buna-credinta.
Program de lucru
traian5566
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti programul de lucru, in conditiile in care fac naveta si nu am mijloc de transport, se poate negocia cu angajatorul? Programul ... (vezi toată discuția)