avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Admis plangere impotriva deciziei procuraturii de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Admis plangere impotriva deciziei procuraturii de netrimitere in judecata.

Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns daca se poate : anul trecut am accidentat cu masina o doamna in varsta, aflata pe mijlocul drumului. Eu am fost declarat nevinovat de procuratura, in baza declaratiilor martorilor si a expertizei tehnice, banuiesc. Doamna a depus plangere impotriva deciziei procuraturii de netrimitere in judecata, si judecatorul a admis aceasta plangere, dar nu stiu din ce motiv - daca trebuie sa aiba un motiv judecatorul pentru a admite o plangere. Intrebarea mea este, pot sa atac aceasta decizie a judecatorului sau nu am ce sa fac decat sa astept procesul ce va urma? Va multumesc.
Trebuie sa fi avut un motiv judecatorul,
Din pacate, aceasta solutie este definitiva.In legislatia anterioara era posibila atacarea cu recurs, acum insa nu mai exista cale de atac.
Mergeti la dosar si cititi sentinta. Atunci o sa aflati de ce a admis judecatorul respectiv plangerea.
Am reusit sa ajung astazi. Nu scrie nimic pe aceea foaie pe care era decizia judecatorului. Era doar conform art 278 1, al. 8 litera c, - daca imi amintesc bine - se admite plangerea bla bla si se dizolva solutia parchetului de neurmarire penala si mai mult bla bla, ceva articole din care reiesea "vatamare din culpa" si cam atat. Se poate folosi motivul plangerii ca si motiv de admitere a plangerii? Adica, nu stiu daca ma exprim coerent, ei au depus plangerea pe motiv ca parchetul a dat-o in bara cu investigatiile doarece nu se mai gaseau diferite dovezi la locul accidentului, nu m-au intrebat de la ce distanta am vazut-o pe doamna, ca domnul care a facut expertiza a avut tupeul sa interogheze un martor care nu a fost interogat de politie dar aparea in dosar, chestii din-astea, se poate admite plangerea pe aceste motive, fara a fi invocate de judecator? Multumesc
Art. 278 indice 1, alin. 8. lit c:
c) admite plangerea, prin incheiere, desfiinteaza rezolutia sau ordonanta atacata si, cand probele existente la dosar sunt suficiente, retine cauza spre judecare, in complet legal constituit, dispozitiile privind judecata in prima instanta si caile de atac aplicanduse in mod corespunzator.
(9) In cazul prevazut in alin. 8 lit. c), actul de sesizare a instantei il constituie plangerea persoanei la care se refera alin. 1.
Deci plangerea a fost admisa conform acestui articol, instanta considerand ca plangerea este intemeiata, si ca probatoriul existent la dosar face posibila retinerea dosarului spre judecare . Nu stiu ce ati vazut acolo, dar exiosta o incheiere prin care s-a admis plangerea, asa cum reiese si din textul de mai sus .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori un sfat corina1983 corina1983 Tatal meu a fost batut acum 2 ani de un vecin,in strada..ziua in amiaza mare. Are certificat medico legal de 8-9 zile,martori...cercetarile la politie au ... (vezi toată discuția)
Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)
Non bis in idem ? studdent studdent Urmare a plangerii impotriva rezolutiei NUP, curtea de apel dispune procuraturii inceperea urmarii penale. Urmeaza iarasi o rezolutie NUP si plangerea ... (vezi toată discuția)