avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor fara drepturi?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor fara drepturi?

as dori sa ma indrumati ce este de facut, precizez urmatoarele mai jos : - am fost infiat de catre sora tatalui meu natural in anul 1980 cu decizia nr 92 cu toate efectele firesti aveam pe atunci varsta de 8 ani in anul 1985 mia murit mama mamei care ma infiat, dupa 1 an sa facut succesiunea dupa moartea ei la acea succesiune a participat tatal meu cel natural unchiul si mama cea care ma infiat ei fiind 3 frati si fiind o casa parinteasca eu pe atunci nu stiam de parinti mei naturali . sau ca sant infiat ! ,, tatal meu cel natural si unchiul prezenti la acea succesiune , partea lor ce li se cuvenea ca drept mostenire a semnato in favoarea mea amandoi din spusele lor dupa un timp mama cea care ma infiat sa casatorit cu un tip cu 20 de ani mai tanar decat dumneaei dupa o perioada indelungata sau casatorit legitim , dupa 10 ani a murit tatal mamei cea care ma infiat . eu avand pe atunci varsta de 27 de ani eu nu stiam nimik de acceasta succesiune ceau facut sau ce sa intamplat , reamintesc ca tatal cel natural este prezent in viata la ora actuala si nu a fost chemat la aceea succesiune dupa moartea tatalui lui . in anul 2006 a decedat mama care ma infiat mentionez ca a ramas in acea casa tipul cu care sa casatorit ea adica sotul ei , va mentionez ca nu am facut succesiunea dupa mama cea care ma infiat stiind ca am si eu drept din aceea casa ea nemai avand alti copii. de cand a murit mama cea care ma infiat el nu mai are nici o legatura cu mine si a vandut casa acum 2 luni fara sa ma anunte si pe mine am auzit de la consateni din sat . oare nu am si eu nici un drept acolo ? nici o cota anume de pe mama cea care ma infiat ? afland ca un copil infiat are aceasi drepturi ca si un copil natural , oare putea mama cea care ma infiat sai dea toata mostenirea si eu ca copil infiat sa raman pe drumuri ? nu stiu cum a procedat de a vandut casa fara sa ma anunte , doresc o indrumare si ce pasi sa parcurg ca sami recapat drepturile , mentionez ca am certificat de nastere cu mentiunile facute in anul in care ma infiat si pe certificat si pe buletin apar numai cu mama cea care ma infiat . as dori sa aflu cum de sa ajuns acest tip sa vanda casa fara mine . raman cu speranta ca mesajul meu va fi citit de mai multi consultanti si o sa ma indrume si pe mine ce este de facut ca sa pot sami recapat drepturiile . va multumesc . la revedere !
Cel mai recent răspuns: Cab.Av.Doroiman Camelia , Avocat 14:47, 14 Mai 2012
cel mai probabil sotul mamei a solicitat dezbaterea succesiunii acesteia, si dansul a fost singurul mostenitor care a acceptat in termenul legal de 6 luni mostenirea, (dvs neavand idee despre dezbaterea sucesiunii).
ce puteti sa faceti in acest moment ,( daca toate aceste aspecte s-au intamplat )este sa solocitati instantei anularea certificatului demostenitor al sotului si sa dovediti ca ati acceptat mostenirea in mod tacit (ati facut acte de acceptare a mostenirii- ati platit impozitele , ati efectuat diferite demersuri in vederea protejarii /majorarii patrimoniul mamei etc.)
in cazul in care acesta a instrainat casa fara a fi dezbatuta succesiunea , acel act este nul absolut, intrucat sotul , din cate ne-ati relatat nu avea nici un drept asupra casei- aceasta fiind doar proprietatea mamei, si aceasta fiind decedata , urmand ca dvs sa solicitati instantei constatarea nulitatii actului de vanzare pe acest considerent
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt infiat si dezmostenit? eva-1978 eva-1978 buna ziua o problema am si eu o problema . sunt infiat la o matusa de a mea ( sora tatalui meu) de la 4 ani. dupa cativa ani matusa mea s-a casatorit s-au ... (vezi toată discuția)
Sunt infiat si nu imi cunosc drepturiile eva-1978 eva-1978 am o varsta de 40 de ani si sant infiat de la varsta de 8 ani de catre matusa mea cu toate efectele firesti matusa mea cand ma ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviughita liviughita Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)