avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez

Buna ziua..As dori sa divortez de sotul meu ..Tin sa precizez ca suntem deja despartiti de 2 ani dar nu legal..Avem impreuna un copil care locuieste cu mine si eu il cresc copilul are 3 ani si 5 luni)..Intre timp sotul meu traieste cu o alta femei.
INTREBAREA:ca sa pot sa obtin custodia totala a copilului tre sa demonstrez ca el traieste cu aceea femeie?..Pot sa angajez un detectiv particular ?..sunt admise probele?..
2:Mai tin sa precizez ca eu nu am servici dar muncesc(video chat ) si din asta ne intretinem..El va incerca sa sa ma santajeze..este un avantaj?..Mai tin sa precizesc ca el in toti acersti 2 ani nu ne-a ajutat cu nimic ..pot demonsta cu veniturrile pe care eu le am ..el nu are servici..
Multumesc si astept raspuns
De ce doriti sa obtineti doamna 'custodia totala'? ce intelegeti prin acest lucru?

Ideal ar fi pt copil sa-si poata vedea tatal chiar daca sunteti despartiti.

Faptul ca el "traieste cu alta femeie" nu cred ca trebuie sa se rasfranga asupra copilului.

O zi buna.
Vreau custodia totala a copilului pentru ca sotul nu il viziteaza decat la 6 luni ca insist eu.(ii dau si bani de benzina sa vina sa il vada pe copil).nu ii contrubie cu nimic..financiar emotional..etcNu as dori ca dupa 5-6 ani cine stie ce ar mai dori de la mine..are o minte diabolica..Daca copilul il va dori sa il caute nu am nimic impotriva
Da, puteti cere in instanta custodia copilului si eventual stabilirea unui program de vizitare.
Faptul ca lucrati in domeniul videochat nu este relevant atata timp cat acest lucru nu afecteaza copilul.
Daca ceea ce spuneti este adevarat, cum ca tatal este dezinteresat, ar insemna ca nu veti intampina rezistenta in procesul de divort, cel putin in privinta custodiei copilului sau a programului de vizitare. Ideal ar fi insa sa cadeti de comun acord, se va definitiva si divortul mai rapid iar toata lumea va fi multumita.

Succes.
Multumesc pentru raspuns..Problema se pune in felul urmator..el ma tot ameninta ca imi ia copilull a telefon..si imi este frica sa nu foloseasca aceste probe in divort( poze ..film) sa spuna ca eu sunt o mama denigrata care fac asa ceva ( video chat).De accea eu vreau sa strag probe impotriva lui si sa demonstrez ca el traieste cu o alta femei find inca casatoriti..sa demonstrez ca el nu are servici si in tot acest tim eu l-am intretinut si pe el..virandoi bani din cotul meu in al lui..
As vrea sa inregistrez convorbiriile telefonice de amenintare..
Ultima discutie la telefon a zis ca e de acort cu divortul numai cu conditia sa nu scot copilul din tara..Nu stiu cum ce sa incept sa castig custodia copilului sa strag probe..ar fi cel mai bine sa vb cu un avocat?
Faptul ca are o relatie cu altcineva nu afecteaza in vreun fel autoritatea parinteasca, ar conta doar ca motiv pt desfacerea casatoriei.
In actuala legislatie autoritatea parinteasca e exercitata de ambii parinti, doar pt motive intemeiate, vi se acorda autoritate parinteasca unica. Dvs trebuie sa dovediti ca nu ii pasa de copil, nu va ajuta la cresterea lui, nu-l viziteaza, a pus copilul in pericol etc, etc.
Chiar daca ati obtine autoritate parinteasca unica,asta nu inseamna ca tatal nu are drept la vizita sau sa pastreze legatura cu copilul, ci doar ca veti decide singura in ce-l priveste pe copil.. le ce gradinita il dati/ la ce scoala/ ce sporturi va face, unde veti locui etc.
Chiar daca se va decide ca ambii parinti exercita autoritatea in comun, nu e un capat de tara, situatia va fi cam aceeasi , aceesi indiferenta, atata doar ca nu veti avea libertatea sa hotarati singura pt copil.. si va va trebui acordul lui scris cu diferite ocazii

Daca veniturile dvs sunt legale si nu munciti in fata copilului, nu va dauneaza.

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Divortul pysykmady pysykmady Buna ziua,as dori sa stiu si eu cateva amanunte in privinta divortului,eu si sotul nu ne mai intelegem bine deloc,timp de 8 luni de zile am locuit cu parinti ... (vezi toată discuția)