avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

intreprindere individuala

Buna,

M-ar interesa daca intreprinderea individuala functioneaza in acelasi sistem de impozitare ca si PFA. Mai exact, am aflat ca daca mi-as face PFA, fiind angajata cu norma intreaga, nu ar trebui sa mai achit CAS-ul, ci doar CASS-ul la stat pt PFA. Este acelasi lucru valabil si pentru intreprinderea individuala?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: LauraTm , utilizator 14:00, 14 Mai 2012
1. da, tratamentul fiscal-contabil este acelasi atat pentru PFA cat si pentru I.I.
2. fiind si angajata cu contract de munca, datorati doar CASS (5.5%) si impozit pe venit (16%)
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru pfa cu norma fixa valscu valscu Buna ziua, Sunt nevoit de firma la care lucrez sa-mi fac PFA, ramanand si angajat cu norma intreaga. Am ales pentru PFA varianta cu norma fixa (sa zicem ca ... (vezi toată discuția)
Pfa plata cas si cass catojul catojul Buna ziua, In calitate de PFA (neplatitor de TVA si sistem real) ce procentaj trebuie sa platesc pentru CAS si CASS si, mai ales, sunt acestea ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala-contributii la bugetul statului elena vilculescu elena vilculescu Va rugam sa-mi raspundeti: daca titularul unei Intrprinderi Individuale care nu are inca angajati,obiectul de activitate fiind prestari servicii,poate plati ... (vezi toată discuția)