avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Magazin etnobotanice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Magazin etnobotanice

Am urmatoarea intrebare : ce actiune legala se poate lua impotriva unui magazin de etnobotanice si care sunt sansele de succes ?
Situatia este asa : coordonez un proiect in cadrul unui ONG si o parte dintre beneficiarii acestui proiect s-au trezit recent ca fiind "vecinii" unui asemenea magazin, in jurul caruia isi fac veacul - ziua si noaptea - tot felul de clienti ai magazinului.
Pe langa faptul ca s-au inmultit ingrijorator furturile in zona (noua ni s-a furat grilajul de la usa, ziua in amiaza mare), beneficiarii nostri nu mai au curajul sa-si lase copiii, chiar si pe cei mari, sa iasa pe usa singuri, pentru ca sunt batuti si tilhariti de clientii magazinului. Cum beneficiarii vin la mine pentru a-i ajuta in diverse situatii, va pun la randul meu intrebarea : cum ii putem ajuta ? Ce demersuri trebuie sa facem pentru a rezolva situatia ?
Cel mai recent răspuns: tonus , utilizator 16:26, 23 Mai 2012
Distinctia dintre legal si ilegal in aceasta privinta este foarte mica...

Ce pot sa zic ? In Romania, distinctia intre legal si ilegal pare din ce in ce mai mica, incat pana la urma ajung sa se confunde si sa se interpreteze in functie de "importanta" persoanelor implicate.
Incep sa ma intreb ce rost mai au legile, daca tot sunt neclare, sau de ce se mai fac daca tot nu se aplica.
Cum sa pateasca cineva ceva atata timp cat el nu vinde o substanta ilegala si plus de asta nu o da pt a fi consumata.Scrie clar pe orice produs de acest gen ca nu este pt consum uman.Daca cineva bea sampon sau dero care la fel nu este destinat consumului uman ce anume pateste vanzatorul sau patronul?Intrebare de 1milion!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu etnobotanicele ilegale? cssr cssr Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele ... (vezi toată discuția)
Consum droguri legale PatriciaPricop PatriciaPricop Buna ziua, Am o nedumerire si sper sa ma puteti ajuta. Intr-o seara, in scara unui bloc, 4/5 persoane consumau droguri legale(etnobotanice) in scara unui ... (vezi toată discuția)
Derivate canabis: status legal - discuție NzEwNWNjYT NzEwNWNjYT [i][b]Derivate canabis: status legal [/b][/i] Salutări. Am observat că [b]HHC[/b]-ul, un derivat al THC-ului, este consumat în public fără probleme. Pe ... (vezi toată discuția)