avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua!sunt casatorita de 7 ani,am o fetita de 6 ani si vreau sa divortez.pe timpul casatoriei am facut 2 case cu el(In aceeasi curte),dar problema este ca actele sunt pe numele soacrei mele(de fapt actele pe casele facute de noi nu sunt:))))intrebarea mea este...cat ma costa divortul la tribunal,deoarece nu am cazut de acord in privinta partajului(El nici macar hainele nu ma lasat sa le iau,apoi altceva de valoare,spre ex aurul:)))
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 19:22, 10 Mai 2012
Taxele de timbru cu privire la obiectul unei actiuni de divort cu partaj sunt stabilite in functie de valoarea bunurilor partajabile. In cazul dumneavoastra, imibilele fiind pe numele soacrei nu reprezinta bunuri partajabile. Nu va pot spune exact ce suma trebuie platita in speta intrucat nu detin informatiile complete.
Daca decideti sa divortati fara sa solicitati partajul bunurilor, costurile sunt minime , aproximativ 50 lei fara sa fie inclus onorariul av.
Eventual divortul poate fi solicitat de comun acord in procedura notariala.
3% este taxa de timbru in cazul partajului, puteti proba contributia dvs la constructia-imbunatatirea imobilelor. In opinia mea ar fi vb de o suma de bani nu despre partajarea imobilelor daca nu aveti act de proprietate.
Daca nu exista posibilitatea unei intelegeri amiabile la notariat nu aveti decat varianta unui divort in instanta.Taxa de timbru 39 lei plus onorariu avocatial.
Dupa ce hotararea de divort ramane definitiva puteti promova actiunea de partaj, nu mai inainte.
nici macar despagubiri nu pot cere?mentionez ca parintii mei m-au ajutat cu o suma de bani pentru construirea casei(problema e ca nu pot demonstra acest lucru) in tot acest timp am avut un venit lunar +banii care i-am primit pe urma copilului pana a implinit 2 ani,cei 8 milioane.
Partajul nu Cred ca intra in discutie in situatia data. Eventual puteti cere despagubiri invEstind instanta cu o actiune in pretentii. Iar in privinta divortului doar in instanta puteti cere desfacerea casatoriei, intrucat sotul nu este de acord cu acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Meuta Georgeta Meuta Georgeta Cat este taxa de divort? Cat timp dureaza divortul? Ce acte trebuiesc pentru inceperea actiunii de divort? Influenteaza faptul ca sunt copii majori? Au si ... (vezi toată discuția)
Partaj mini_cinie mini_cinie Spuneti-mi va rog,in situatia in care eu am divortat acum 3 ani si jumatate (si nu am facut inca partajul) ce sanse am sa pot obtine jumatate din 2 imobile ... (vezi toată discuția)
Preluare credit lore33 lore33 am luat un credit de nevoi personale in timpul casatoriei pe numele meu, banii au fost folositi pentru renovarea unei locuinte ( proprietatea soacrei mele), am ... (vezi toată discuția)