avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... preluare credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

preluare credit

am luat un credit de nevoi personale in timpul casatoriei pe numele meu, banii au fost folositi pentru renovarea unei locuinte ( proprietatea soacrei mele), am platit ratele pe 2 ani si mai am 8 ani,acum vreau sa divortez . Cum trebuie sa procedez ca sa recuperez banii pe care i-am dat si creditul sa il preaia fostul sot tinand cont ca eu nu am beneficiat de banii respectivi??? Mentionez ca inca nu am bagat divort
Cel mai recent răspuns: lore33 , utilizator 20:48, 21 Decembrie 2009
Urmeaza ca dupa divort sa introduceti actiune de partaj iar suma din creditul ce nu a fost achitata sa fie inclusa in lotul sotului dv. ca si imbunatatirile facutre locuintei proprietatea mamei sale. nu puteti schimba debitorul acelui credit decit cu acordul bancii dar asata dupa divort si partaj
Odata cu divortul sau dupa desfacerea casatoriei, veti introduce actiune de partaj a bunurilor si datoriilor comune ale sotilor. In cadrul actiunii de partaj veti include si valoarea creditului cheltuit pentru investitiile din imobilul in care ati locuit impreuna cu sotia dv. ;)
cu scuzele de rigoare,d'na ,,cora2006'' ,dar ,,lore33'' este o doamna,nu un domn;)
cora2006 a scris:

Odata cu divortul sau dupa desfacerea casatoriei, veti introduce actiune de partaj a bunurilor si datoriilor comune ale sotilor. In cadrul actiunii de partaj veti include si valoarea creditului cheltuit pentru investitiile din imobilul in care ati locuit impreuna cu sotul dv. ;)
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Iordache Aurelian Iordache Aurelian Este posibila partajarea bunurilor comune in urma divortului,daca acestea au constat in amenajarea locuintei proprietate personala a fostei soacre,bunuri si ... (vezi toată discuția)
Cum se impart datoriile dupa divort? bebela bebela Eu si sotul meu divortam.Avem un credit pentru nevoi personale, din care am cumparat masina, iar o mica parte din credit l-am investit in apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Pot sa divortez gadafim gadafim Sunt un pensionar pe caz de boala (Grad 1).Sotia e plecata din tara de 2 ani si ceva eu stau cu parinti ei , am finantat ceva bani in renovarea casei plus am ... (vezi toată discuția)