avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test ADN paternitate !!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test ADN paternitate !!!

Buna ziua,

Pot solicita proba cu testul ADN pentru contestarea paternitatii pentru o persoana decedata in anul 1987 ?

Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 17:43, 10 Mai 2012
Se poate solicita.
Incepand cu 2005, exista si posibilitatea testarii in laborator a markerilor cromozomiali Y pentru cazuri in care trebuie stabilita relatia de inrudire a unui copil si prezumtivul tata biologic(decedat, disparut, etc.). In aceste cazuri se poate stabili in baza profilelor cromozomiale Y relatia de indrudire pe linie masculina intre respectivul copil si bunicul patern, un unchi patern sau veri pe linie paterna. Exista deci si aceasta posibilitate daca este nevoie de un test de reconstructie genetica
Pentru formalitati legate de obtinerea probelor biologice de la persoanele decedate si inhumate partile trebuie sa se adreseze autoritatilor competente din sfera justitiei respectiv instanta de judecata sau Parchet.

Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
ContSters82289, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibil sa nu iasă un test de paternitate bine dacă beau apa sau mănânc înainte? Raluca72 Raluca72 Bună seara. Sunt într-un proces de stabilire a paternității cu tatăl meu și judecătorul a cerut testul de paternitate prin saliva la IML. Am sunat la ... (vezi toată discuția)
Proces pentru paternitate florian_alexandru florian_alexandru buna ziua.am un copil de peste 1 an provenit dintr-o relatie nu tocmai serioasa cu un barbat.el acum nu recunoaste copilul si suntem in proces.prima data nu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a nascut Anonymous93 Anonymous93 Nu stiu exact cum sa ma exprim dar voi spune dupa cum stiu: Am un prieten care la o petrecere a fost intr-o aventura cu o fata (el spune ca a folosit ... (vezi toată discuția)