avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... actiune regres accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

actiune regres accident

Buna ziua, am si eu o intrebare in iulie 2010 am avut un accident de circulatie, accident produs din vina celuilalt conducator auto in urma caruia i s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala grava din culpa. in decembrie 2011 in urma actiunii civile indreptate impotriva acestuia in dosarul penal firma lui de asigurare obligatorie a despagubit persoana vatamata cu o suma de bani. Daca vinovatul va fi condamnat cu suspendare, as dori sa stiu daca firma de asigurare se poate indrepta cu actiune regres importriva lui pentru recuperarea sumei despagubite?
multumesc !
Asigurarea se poate indrepta cu actiune in regres numai daca accidentul s-a produs ca urmare a unei infractiuni savarsite cu intentie. Daca el a fost cercetat si condamnat doar pentru vatamare corporala din culpa asigurarea nu poate solicita nici un fel de despagubire de la acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident din culpa anti-coade anti-coade in cazul unui accident din culpa pe lam produs absolut neintentionat sunt dat in judecata de catre victima ce consecinte pot avea la sfarsitul procesului?nu ... (vezi toată discuția)
Actiune de regres Dumitru652 Dumitru652 Am avut un accident rutier pe data de 19.07.09 Eu am fost vinovat in cazul dat. Revizia tehnica era valabila pina in luna iulie. Eu am testat masina pe data ... (vezi toată discuția)
Recuperare despagubiri lili77 lili77 Fratele meu a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru vatamare corporala din culpa(accident de circulatie). El si asiguratorul sunt ... (vezi toată discuția)