tatal meu e casatorit cu o femeie,au vandut apartamentul si au luat o casa la tara,,intrebarea.daca tatal meu face acte la fiul acestei femei. vinzare cumparare cu intretinere eu mai am un drept?
Din formulare, inteleg ca tatal dumneavoastra si actuala sotie au cumparat impreuna acea casa.
Dumneavoastra nu aveti nici acum vreun drept asupra cotei parti a tatalui din dreptul de proprietate asupra casei. E dreptul lui de proprietate si atat, poate sa dispuna dupa cum doreste, fara acordul nimanui.
Daca tatal dumneavoastra si actuala sotie vor incheia cu fiul vitreg un contract de vanzare cu clauza de intretinere, ne ajuta noul Cod Civil, care in art. 1091 alin. 4 zice asa:
(4) Pana la dovada contrara, instrainarea cu titlu oneros catre un descendent ori un
ascendent privilegiat sau catre sotul supravietuitor este prezumata a fi donatie daca instrainarea s-a facut cu rezerva uzufructului, uzului ori abitatiei sau in schimbul
intretinerii pe viata ori a unei rente viagere. Prezumtia opereaza numai in favoarea
descendentilor, ascendentilor privilegiati si a sotului supravietuitor ai defunctului, daca
acestia nu au consimtit la instrainare.
Succesiune bunuri
relu65
Buna ziua.Tatal si mama mea au decedat.In timpul vietii ei au facut act de vanzare cumparare fratelui meu pentru casa in care au locuit.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)