As vrea sa stiu pe ce cai pot intra in posesia unui apartament pe care il detine mama, mai avand un copil.
Daca imi face vanzare- cumparare, cum se procedeaza?
Daca mi-l lasa prin testament acesat poate fi atacat?
Puteți face un contract de rentă viageră, deoarece consider că este cel mai potrivit și mai sigur. Prin încheierea acestui contract, dreptul de proprietate se transmite în schimbul plății trimestriale a unei sume de bani (convenită de părți) pe tot timpul vieții.
Da, se poate face un contract de renta viagera, dar sub rezerva art.1091 C.civ., respectiv
(4) Până la dovada contrară, înstrăinarea cu titlu oneros către un descendent ori un ascendent privilegiat sau către soţul supravieţuitor este prezumată a fi donaţie dacă înstrăinarea s-a făcut cu rezerva uzufructului, uzului ori abitaţiei sau în schimbul întreţinerii pe viaţă ori a unei rente viagere. Prezumţia operează numai în favoarea descendenţilor, ascendenţilor privilegiaţi şi a soţului supravieţuitor ai defunctului, dacă aceştia nu au consimţit la înstrăinare.
Succesiune bunuri
relu65
Buna ziua.Tatal si mama mea au decedat.In timpul vietii ei au facut act de vanzare cumparare fratelui meu pentru casa in care au locuit.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)