avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... incompatibilite functionar public
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

incompatibilite functionar public

Buna seara!
As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema:
_daca un functionar public primeste o condamnare cu suspendare pentru conducere in stare de ebrietate se afla in incompatibilitatea execitarii functiei publice?
_mentionez ca savarsirea infractiunii s-a produs in ziua libera a functionarului public.Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Dorel Dumitru , Alte profesii 09:38, 11 Mai 2012
Art. 56. -
(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică, cu excepţia calităţii de cadru didactic.
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine funcţii în regiile autonome, societăţile comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ.
Art. 57. - Funcţionarii publici nu pot exercita la societăţi comerciale cu capital privat activităţi cu scop lucrativ care au legătură cu atribuţiile ce le revin din funcţiile publice pe care le deţin şi nu pot fi mandatari ai unor persoane în ceea ce priveşte efectuarea unor acte în legătură cu funcţia pe care o îndeplinesc.
Art. 58. -
(1) Funcţionarii publici, cu excepţia funcţionarilor publici civili din ministerele privind apărarea naţională, ordinea publică şi siguranţa naţională, pot fi aleşi sau numiţi pentru exercitarea unei funcţii de demnitate publică. Pe durata exercitării funcţiei de demnitate publică ei sunt suspendaţi din funcţia publică pe care o deţin şi îşi păstrează gradul, clasa şi treapta avute.
(2) După expirarea mandatului pentru care au fost aleşi sau numiţi, autorităţile sau instituţiile publice în cadrul cărora au funcţionat sunt obligate să asigure funcţionarilor publici funcţia publică avută sau una echivalentă. Perioada de exercitare a mandatului se consideră vechime în funcţia publică.
LG.188/1999.In cazul dvs. nu vorbim de incompatibilitate ci de una din conditiile pentru depunerea candidaturii sau de pierderea acestei calitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca Guzu Guzu Poti sa fii angajat intro functie de conducere intro institutie publica(director), si sa mai ai inca un contract individual de munca cu timp partial? (vezi toată discuția)
Consilier local vs functionar public bpsrm bpsrm un functionar public este ales consilier local....poate cere suspendarea raporturilor de serviciu pe perioada exercitarii mandatului de consilier local pentru ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati la functionari publici rogilg1 rogilg1 am urmatoarea dilema: Fac parte din consiliul de administratie a unei societati si urmeaza sa dau examen pentru un post de sef serviciu taxe si impozite din ... (vezi toată discuția)