avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna 1 decembrie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna 1 decembrie

Buna ziua!
Un angajat este in concediu de odihnaa in perioada 24.11-22.12. Cum va aparea in pontaj ziua de 1 decembrie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:48, 13 Decembrie 2008
Ziua de 01 decembrie este, conform Codului Muncii, zi libera de sarbatoare legala si este dreptul angajatului, indiferent daca este in CO sau nu.
Nu ii inregistrati in pontaj ziua de 01.12 ca si zi de CO. In acest caz perioada de co a angajatului este:
- 24.11.2008-30.11.2008
- 02.12.2008-22.12.2008
(bineinteles urmand sa platiti indemnizatia CO numai pt zilele lucratoare aferente perioadei)
Iti multumesc pt raspuns dar mai am o nelamurire . In perioada 24.11-22.12 sunt cele 21 zile de concediu pe care angajatul le poate lua. Ce fac daca nu pontez ziua de 1 dec ma duc cu o zi de concediu inainte adica 02.12.2008-23.12.2008?Caci altfel nu imi ies zilele de concediu. Multumesc!
Da, asa trebuie sa faceti....;) terminati concediul pe 23.12, munciti pe 24 , iar pe 25 si 26 din nou liber....
Va multumesc din suflet!
Bajinaru Ramona a scris:

Buna ziua!
Un angajat este in concediu de odihnaa in perioada 24.11-22.12. Cum va aparea in pontaj ziua de 1 decembrie? Va multumesc!

Alta intrebare care-mi place!
Dar cu angajatii care si-au luat concediile de odihna in timpul Craciunului ce ne facem?
Post-ul imi aminteste de unii dintre "inteligentii" mei colegi care se trezesc intreband daca stau sau nu acasa in 1 decembrie! Oare ii lasa directorul institutiei publice sa stea acasa sau ii obliga sa vina la birou? Raspunsul cel mai potrivit este: ghici! :D

Cata vreme art. 134 Codul muncii prevede "zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt ...", ziua de 1 decembrie are regimul zilelor nelucratoare! Desigur, trebuie avute in vedere si prevederile art. 135-137 Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iarna....mai multi someri carsim carsim situatia este urmatoarea: societatea isi intrerupe activitatea pe timp de iarna incepand cu 22.12. salariatii urmand a-si efectua zilele de CO restant pe ... (vezi toată discuția)
concediul prenatal de126 zile trebuie consumat in totalitate chiritoiu catalina chiritoiu catalina concediul pre si post natal de 126 zile poate fi intrerupt dupa 42 de zile de la nastere chiar daca na au trecut toate cele 126 zile si pot intra in ... (vezi toată discuția)
E legal că în zii de sărbătoare legală sa fii trecut în ... Magie1 Magie1 E legal că în zii de sărbătoare legală sa fii trecut în zii de concediu de odihnă daca nu vii la munca daca ai o problema are drept să te treacă ... (vezi toată discuția)