avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Terenuri incurcate in acte
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Terenuri incurcate in acte

Buna ziua,
Am cumparat, la sfarsitul anului trecut, un teren ,de la o persoana fizica. Anul acesta am vrut sa imi construiesc o casa, pe terenul cumparat, dar inainte am chemat de la cadastru sa imi fixeze limitele exacte si am constatat ca de fapt terenul meu este altul: se afla langa cel pe care credeam ca este al meu si are o casa construita pe el.
Am vorbit cu proprietarul casei si cu cei de la Primarie si am constatat ca s-a facut o greseala in momentul impartirii loturilor, de catre cei de la primarie.
Am cazut de acord cu proprietarul casei construita pe terenul meu sa ramana in continuare in casa lui pe acel teren, iar eu sa construiesc pe terenul lui, adica sa facem schimb.( cele doua terenuri sunt identice).
Se poate face acest lucru la notar?Sau care ar fi solutia cea mai buna?

Cel mai recent răspuns: krys_xndr , utilizator 14:27, 21 Mai 2012
Indiferent care este conventia/invoiala intre parti,dreptul de proprietate asupra terenului trebuie notata la OCPI,mai ales in situati in care intentionati ridicarea de constructie care necesita autorizarea din partea autoritatii locale
Buna ziua, in legatura cu terenurile incurcate situatia sta in felul urmator:
Am cumparat un lot de pamant , lotul nr 3, agricol; alaturi este lotul nr.4 cu alt proprietar. Acesta din urma are construita o casa pe lotul nr.3, dar intabularea casei este pe lotul nr. 4. Concluzie: pe terenul meu nr 3 este o casa, care nu este a mea. Ce soluite imi puteti da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa construita pe terenul meu madalin_barbu madalin_barbu Buna ziua, Am cumparat, la sfarsitul anului trecut, un teren ,de la o persoana fizica. Anul acesta am vrut sa imi construiesc o casa, pe terenul cumparat, dar ... (vezi toată discuția)
Impartirea lotului de pamant in urma succesiunii iulian_cucu iulian_cucu Suntem 3 frati.In urma impartirii intre frati a pamantului detinuti de parintii nostri fiecaruia ne-a revenit cate un lot de teren , undeva in camp.Mie mi-a ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)