avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... de competenta cui?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

de competenta cui?

un pensionar pe caz de boala are drept de munca?daca nu ce se poate intampla in cazul ca este prins ca munceste si la negru?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 00:58, 19 Mai 2012
Depinde de gradul acordat de comisia medicala, pt gr III are dreptul la program de 4 h/zi.
Pt munca la "negru" este sanctionat angajatorul cu amenda de la 10000 la 20000 lei/pt fiecare persoana gasita la lucru fara a avea intocmite forme legale (pana la 5 persoane, peste este penal) iar cel ce a acceptat sa lucreze la "negru" poate fi sanxtionat cu amenda de la 500 la1000 lei.
De asemenea daca este pensionat pentru invaliditate de gr.I sau II si cumuleaza pensia cu salariul in afara de ce vi s-a spus mai sus i se va sista si pensia.
as vrea sa fac o reclamatie pt munca la negru unde o fac?MULTUMESC
Sesizare o puteti face fie la ITM , fie la Inspectia Muncii.
Sesizarea se poate face atat la Inspectoratul Teritorial de Munca cat si la Inspectia muncii.
La ITM se poate depune in scris direct la sediu, transmisa prin posta sau prin mail. La Inspectia Muncii puteti transmite sesizarea prin posta , mail sau telefonic la numarul verde.

Alte discuții în legătură

Sesizari munca la negru, evaziune fiscala. gheoiu gheoiu Buna seara Vreau sa va intreb unde se poate depune sesizari on line, sau sub alta forma, pentru evaziuni fiscale destul de mari, pentru munca fara forme ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani concedii medicale maziluandreea79 maziluandreea79 Buna ziua.As dori sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate.Sunt insarcinata in ultima luna, iar angajatorul intarzie s-mi aduca banii.Si in afara de asta, imi ... (vezi toată discuția)
Reclamatie pentru munca la negru aa aa buna ziua, am si eu o problema: am fost dat afara de curand de la firma la care lucram. in decizia prin care am fost anuntat scria : \'\'se sanctioneaza cu ... (vezi toată discuția)