avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Incheiere CIM - intrare in somaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Incheiere CIM - intrare in somaj

Buna ziua!
Imi raspundeti va rog la o intrebare: pentru a da un angajat in somaj, cu ce articol se incheie CIM?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elisa17 , utilizator 10:39, 4 Februarie 2009
Conform Codului Muncii pentru concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului:
' Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia. '
Atentie - Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.
'Art. 66. - Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului poate fi individuala sau colectiva.
Art. 67. - Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil. '
Beneficiaza de somaj persoanele carora le-a incetat c.i.m. pentru motive neimputabile lor in temeiul urmatoarelor articole :
art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.
ce acte trebuie sa primesc de la locul de munca pentru a putea beneficia de ajutorul de somaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa ies in somaj? bcosmindo bcosmindo unde tre sa merg sa verific sa vad daca pot iesi in somaj? (vezi toată discuția)
Activitate suspendata - mamici revenite din cic r111 r111 Am un SRL cu activitate suspendata. Pana la suspendarea activitatii , am avut o salariata care a intrat in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani. ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata flary23 flary23 buna ziua, am urmatorul caz, o persoana vine cu acordul partilor de la o alta societate, o angajez cu contract pe perioada nedeterminata si este data afara ... (vezi toată discuția)