avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Documente justificative ce pot fi folosite la ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Documente justificative ce pot fi folosite la intocmirea unei expertize

Intocmirea unei expertize contabile judiciare trebuie sa aibe ca baza doar documentele justificative depuse de reclamant la dosar sau si cele depuse de parat la data convocarii partilor de catre expert? De exemplu la obiectivul "daca reclamantii au respectat graficul de rambursare al unui contract de credit" trebuie luate in considerare la intocmirea expertizei doar graficele depuse de reclamant la dosar sau si graficele (actualizate) aduse de parat la data convocarii partilor de expert?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:38, 11 Mai 2012
cata vreme sunt convocate ambele parti la efectuarea expertizei, trebuie sa tineti cont atat de punctele de vedere ale fiecareia, cat si de documentele de care se folosesc. Expertul decide care dintre documentele primite sunt concludente, dar partile au dreptul sa depuna toate inscrisurile pe care le considera utile cauzei.
Multumesc pentru raspuns.
Trebuie sa cer partilor sa depuna si la dosar documentele pe care le aduc la data convocarii?
Dupa ce ati studiat dosarul cauzei la arhiva tribunalului trebuie sa va fi facut deja o parere asupra docuemntelor existente si de ce documente mai aveti nevoie pentru intocmire raport de expertiza tehnica judiciara.
Solicitati partilor in scris, prin adresa de convocare trimisa prin posta cu confirmare de primire, nominal, orice document pe care il considerati util pentru a raspunde la obiect, la toate punctele mentionate de catre instanta (in incheierea de sedinta prin care vi s-a incredintat efectuarea expertizei), la care expertul trebuie sa dea raspuns in raportul de expertiza.
La sfarsitul documentelor solicitate, puteti mentiona: orice alt document pe care partilein proces il considera util pentru a le sustine punctul de vedere.

Daca in timpul efectuarii expertizei, expertul tehnic judiciar a primit documente care nu sunt la dosarul cauzei, obligatoriu aceste documente se anexeaza de catre expert la raportul de expertiza, mentionandu-se acest lucru in raport printr-un opis al acestor documente.
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila cu drepturi de autor Daniela04 Daniela04 Buna ziua. As dori sa va intreb daca expertul parte are aceleasi drepturi si obligatii ca si expertul numit , de exemplu , in cadrul convocarii , daca este ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila Carmen Aionesei Carmen Aionesei adresa citare parti si solicitare documente (vezi toată discuția)
Expert consultant Carmen Aionesei Carmen Aionesei Pentru efectuarea unei expertize judiciare s-a stabilit de instanta un expert consultant din partea partii parate. Este necesar intocmirea unui plan de lucru ... (vezi toată discuția)