avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitatea la Plata cotei anuale a fondurilor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitatea la Plata cotei anuale a fondurilor de reparatii, de rulment, de litigii, etc in cursul unei singure luni

In blocul in care locuiesc, presedinta blocului si cativa asociati au hotarat ca cota-parte ce-i revine fiecarui proprietar din fondul de rulment, de reparatii, de litigii, etc, pe anul 2012 sa figureze pe statul cotelor de intretinere pe luna aprilie a.c. si sa oblige proprietarii sa le plateasca in aceasta luna.In cazul in care nu pot plati in aceasta luna se aplica penalizari de intarziere pe fiecare zi de neplata.Adaug ca acestia au stabilit ca ordinea de plata sa fie in primul rand acestea si mai apoi restul cheltuielilor cu intretinerea.Va rog sa-mi spuneti daca este corect si normal ca acestia sa procedeze astfel.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:47, 11 Mai 2012
Poate ca au vreun motiv anume, poate cheltuieli foarte mari sau facturi restante din iarna care au depasit demult scadenta si produc penalizari...
Un motiv trebuie sa aiba si mai bine ii intrebati pe ei, ca noi nu putem sti.
!-Este hazardata impunerea de sume reprezentand de ex litigii pe anul 2012 - sa figureze pe statul cotelor de intretinere pe luna aprilie a.c in situatia in care nu exista temei legal
Presedintele de asociatie are capacitatea sa previzioneze ce litigii vor obtine solutie favorabila asociatiei ,pe intreg parcursul anului 2012,astfel incat sa impuna la plata cote aferente strict in luna aprilie 2012?
In cadrul asociatiilor de proprietari factori decizionali sunt presedintele si comitetul executiv ,
nu "asociati"
2-In conditiile in care apreciati abuzive impunerile la plata,aveti dreptul sa contestati lista de plata a intretinerii,in termen de 10 zile de la comunicare,in temeiul disp art 12 A c) si d) din HG nr 1588./2007.
Presedintele de asociatie detine obligatia legala sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
3-In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces,la cerere,la orice document al acesteia

Solicitati presedintelui de asociatie sa prezinte temeiul legal pentru impunere la plata c/v litigii
4-In temeiul disp art 24 *2 din HG nr 1588/2007
Fondul de rulment se constituie prin plata anticipata a cotei ce revine fiecarui proprietar,potrivit hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari,iar reintregirea fondului de rulment se face lunar ,prin plata sumelor afisate pe lista de plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante, penalizari, cheltuieli de administrare adina23 adina23 buna ziua, Am cateva nelamuriri cu privire la asociatiile de locatari: 1. Locuiesc de aprox 2 luni intr-un bloc, unde fostul prop care a vandut mi-a ... (vezi toată discuția)
Scoaterea de la intretinere pentru 1 luna ally123 ally123 Am urmatoarea situatie: 4 persoane la intretinere - 2 adulti (eu si sotul) cu adresa din BI la aceasta adresa dar care nu suntem proprietari, un bebe de 10 ... (vezi toată discuția)
Unde pot sesiza o intretinere de 1660lei pentru 2 persoane? ikon2007 ikon2007 Va rog sa ma indrumati unde pot reclama calculul de intretinere pe luna aprilie pentru 2 pers. in valoare de 1660lei, este efectuat de firma SCOMET, care ... (vezi toată discuția)