avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Indemnizatie de sedinta consilier local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Indemnizatie de sedinta consilier local

Buna ziua ! Sunt consilier in Consiliul local intr o comun din partea UDMR. La alegerile locale din 10 iunie 2012 sunt pe lista de consilier locali la PDL.
Datorita acestui fapt primarul comunei mi a comunicat ca nu voi mai primi indemnizatia de sedinta pentru luna mai si iunie pentru ca am trecut de la un partid la altul, in ciuda faptului ca sunt si presedinte de sedinta in ultimele doua sedinte din aceasta legislatura. Rog lamuriri in aceasta problema - daca este reglementat prin lege sau este un abuz din partea primarului.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 09:43, 11 Mai 2012
Parasirea partidului pe care il reprezentanti in Consiliul Local duce la pierderea functiei de consilier local.

Legea Statutului Alesilor Locali
Art. 9. - (1) Calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza la data declararii ca legal constituit a noului consiliu ales.

(2) Calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului, in urmatoarele cazuri:

h1) pierderea calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de validare a consilierilor locali consilier57 consilier57 Vreau sa stiu cum se va proceda in cazul in care un consilier local, membru al PC, a participat la alegerile din 10 iunie 2012, pe lista PSD? Atat in ... (vezi toată discuția)
Functionare consiliul local Gheorghe Giura Gheorghe Giura Sunt presedintele Consiliului Local dintr-o comuna. Dupa depunerea candidaturilor in luna aprilie, 7 din cei 11 consilieri s-au inscris pe listele altor ... (vezi toată discuția)
Retragerea sprijinului politic Gabriel78 Gabriel78 Fac parte din partidul PXX si sunt consilier local. La urmatoarea sedinta de consiliu apare pe ordinea de zi un proiect prin care Consiliul Local este informat ... (vezi toată discuția)