avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cine acorda concediu medical pentru ingrijirea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cine acorda concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav?

Dacă un copil de 2 ani şi 2 luni are pneumonie şi medicul de familie al copilului este diferit de cel al mamei, cine acordă concediul medical pentru îngrijirea copilului bolnav?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:14, 11 Mai 2012
Certificatul medical se acorda de medicul de familie al copilului si se vizeaza la medicul de familie al mamei.
Nu stiu sa existe o reglementare in acest sens...Daca este sa privim insa logic,de concediul medical beneficiaza asiguratul,respectiv mama,chiar daca bolnav este copilul,de aceeain acest caz particular, mai corect mi s-ar parea ca emitentul certificatului sa fie chiar medicul de familie al mamei ,avand la baza insa un act medical care adevereste diagnosticul emis de medicul copilului.
Mai precis,mama se prezinta cu copilul la medicul de familie al acestuia,il consulta,ii stabileste diagnosticul si face recomandare pt. cm pt. mama.,acesta urmand sa se prezinte la medicul sau de familie in vederea eliberarii cm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cate zile de concediu medical pentru ingrijirea copilului pana in 7 ani am dreptul in 12 luni? mos_gerila2004 mos_gerila2004 as vrea sa stiu pt ca legile sunt total abramburite, cate zile de CM pt ingrijire copil am voie intr-un an si cum si cine le poate acorda. (vezi toată discuția)
Concediu medical copil bolnav dacibeze dacibeze Numele meu este Maria si am doi copii in varsta de 3 si 6 ani.Cate zile de concediu medical imi poate acorda medicul de familie mie, ca si asigurat in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru copil bolnav stanelenica stanelenica am fost cu copilul in varsta de 5ani in spital si la externare mi-a zis ca nu imi da concediu medical,cum se face asta?nu se mai da ?este limita de varsta pt. ... (vezi toată discuția)