avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... succesiune si o proprietatea din 1969-1970
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

succesiune si o proprietatea din 1969-1970

Parinti mei detin un teren pe care si-au creat gospodarie (casa si anexe) in anii 1969-1970 intr-o zona in care a existat colectivizare. Dupa revolutie s-au restituit terenurile mostenite de bunici. Problema apare acum dupa ce bunicii au murit si s-a deschis succesiunea. Intrucat succesorii nu s-au inteles s-a ajuns la partaj judiciar. Intrebare este daca parintii mei nu au titlu de proprietate pe acest teren si a fost dat de catre bunicul a carei succesiune s-a deschis face obiectul succesiunii, au dreptul si ceilalti mostenitori? Am citit aici pe forum de uzucapiune este aplicabila pentru aceasta situatie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: suaurel , utilizator 09:40, 14 Mai 2012
concluzia, in ce priveste uzucapiunea, o poate trage numai un avocat care va studia documentele sau instanta de judecata.
Adica dupa 1990 s-a emis titlu de proprietate pentru imobilul respectiv pe numele bunicilor, sau cum?
Nu s-a emis titlu pe acest teren pe numele bunicilor. S-au emis titluri doar pe terenurile primite inapoi de la C.A.P.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema delicata van_allen78 van_allen78 Buna ziua! Care ar ficea mai buna solutie la urmatorul caz: am un teren de 10 ari intravilan, mostenit de la fratele meu care a decedat de 10 ani.Nu a avut ... (vezi toată discuția)
Mostenire paris50paris paris50paris Buna ziua Va rog sami dati un sfat parintii mei au decedat In 1987-1988 unde as putea varifica ce vanzari sau facut In numele lor dupa 1990 ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Arenda, titlu de proprietate pop andrei pop andrei buna dimineata! Am vb eu cu un avocat care mi-a spus, ca din cauza ca nu a fost colectivizat pamantul aici in zona , oameni nu au titlu de proprietate ei ... (vezi toată discuția)