avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca un angajat cu contract individual de munca, pe perioada determinata, cu timp partial (fractiuni de norma), are dreptul la concediul de odihna si la indemnizatia aferenta acestuia?

De 4 ani de zile am contract individual de munca, pe perioada nedeterminata, la un angajator si contract individual de munca, pe perioada determinata, cu timp partial (fractiuni de norma) la alt angajator. Cel de-al doilea nu imi acorda dreptul la concediul de odihna si la indemnizatia aferenta acestuia. Ce se poate face? ITM-ul a fost in control dar nu a sesizat nici-o neregula.....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:16, 11 Mai 2012
Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
....

Art. 150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

Din coroborarea dispozitiilor art. 106 cu dispozitiile art. 145 C. muncii rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza concediul de odihna, acestea avand acelaşi regim cu cel aplicabil contractului de munca cu timp integral.

De asemenea, salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial are dreptul a o indemnizatie de Co calculata conform dispozitiilor art.150 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna si indemnizatie AltaMihaela AltaMihaela Buna ziua, Sunt angajata in cadrul unei societati pe un proiect POSDRU cu norma de 4 ore/zi, pe durata determinata si la o alta societate cu alta jumatate ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu odihna sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua.Va rog, spuneti-mi la cate zile de concediu de odihna am dreptul daca lucrez o jumatate de norma iar functia de baza o am la un alt loc de munca.Va ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna econo econo Durata concediului anual de odihnă(21 zile) este raportata la durata timpului de lucru? (vezi toată discuția)