Angajatorul poate recupera cheltuielile reparatiei facute din culpa angajatului de la acesta, daca autoturismu era asigurat CASCO dar asiguratorul nu plateste?
Buna ziua,
Pe scurt, am facut un accident de care am fost vinovat, cu autoturismul de serviciu. La momentul accidentului autoturismul era asigurat CASCO la O****sig. Dupa efectuarea reparatiilor in service, asiguratorul nu efectueaza plata din motive pe care nu le cunosc inca, si angajatorul intentioneaza sa se indrepte impotriva mea pentru recuperarea contravalorii reparatiei.
Intrebare:
Poate angajatorul sa-mi impute mie plata reparatiei in conditiile in care exista o polita CASCO valabila, s-a deschis dosar de dauna si reparatia s-a facut intr-un service autorizat de asigurator? Daca da, in ce conditii, daca nu, de ce?
Va multumesc!
in speta de fata daca salariatul care si-a recunoscut vina ptr producerea accidentului, nu isi ia angajament de plata iar angajatorul il da in judecata ptr recuperarea prejudiciului exista posibilitatea ca judecatorul sa ii dea castig de cauza angajatorului chiar daca exista o polita de asigurare CASCO? in baza unei astfel de hotarari definitive si irevocabile angajatul poate fi demis ptr prejudicierea patrimoniului societatii ?
este interesant de stiut si de ce asiguratorul refuza plata daunei . risc neacoperit ( de ex sofer baut la volan ) , nota de plata umflata de service ( reparatii neautorizate in constatarea facuta la receptia masinii inainte de intrarea in reparatie ) , degringolada in care se afla un asigurator aflat in proces de fuziune ( ...) , etc . Pentru ca se exista explicatii si , cel putin in primul caz , e normal ca angajatorul sa ceara despagubiri salariatului vinovat :)
Decizie imputare
say
Are cineva un model de decizie de imputare si in baza caror acte normative se intocmeste, in afara de procesul-verbal de constatare a prejudiciului? (vezi toată discuția)