avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Baroul Bucuresti si Decizia de admitere in Bar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Baroul Bucuresti si Decizia de admitere in Bar

Sunt curios, ca de la o vreme in ceea ce implica baroul am venit cu tot felul de curiozitati, cam cati dintre voi (colegi) sunteti in posesia originalului minunatei decizii.
Aceasta curiozitate s a nascut in momentul in care am fost obligat de circumstante sa produc o copie legalizata de pe decizia minune, iar notarul public foarte atent din fire, mi-a comunicat ca sunt in mandra posesie a unei copii xerox minunat de bine realizata.

Off topic, daca pierd minunata decizie nu se va elibera un exemplar original la cerere (a mea, logic) ci se va elibera o copie conforma cu originalul.
Si aici vin eu si intreb, daca ajung la notar cu asa ceva, pe langa faptul ca ma fac de ras si plec in suturi dat afara, cum prezuma cei de la Bar ca se vor putea efectua copii legalizate de pe copiile conforme eliberate de mintile lor luminate?

Astept pareri...
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 09:37, 6 Ianuarie 2009
:stunned:
Parca sunteti in Zona Crepusculara. Eu si colegii mei nu am patit asa ceva, chiar daca suntem in alt barou. Ni s-au dat originalele Deciziei de primire in barou si nu copii. Ati verificat semnatura decanului si stampila ca sa vedeti daca sunt originale (adica scrise cu pix sau stilou sau stampila cu tus)? Pe urma mergeti la notar. E normal sa va refuze (nu cred ca un notar si-ar da colegii afara in suturi) daca dvs. sunteti neatent si va duceti cu o simpla copie. Sau poate el nu s-a uitat atent.
Verificati actul numit Decizie si daca, intr-adevar, este copie, mergeti la secretariatul Baroului si cereti originalul. Normal, aceasta Decizie trebuie sa fie in original si la dosarul de la barou si la dvs.
Nu va mai enervati degeaba, ci verificati intai.
Stimate coleg, credeti-ma ca stiu foarte bine care e diferenta dintre o copie si un original precum si efectele pe care le produce sau nu, dupa caz, un original sau o copie.
Ca avocat, daca merg la notar cu o fotocopie cu buna stinta pentru a o legaliza, m-as da singur afara in suturi, nici nu as mai apela catre notar pentru asta.
Problema este ca cei de la Bar au considerat ca 1500 de diplome sunt cam greu de semnat in original asa ca au aplicat electronic stampila si semnatura.
Scurt/2
O fotocopie foarte bine realizata dar fotocopie.
Intre timp am fost la Bar si am discutat cu personalul in masura sa rezolve aceasta situatie, dar nici acestia nu pot elibera un alt exemplar deoarece nu detin un exemplar stampilat si semnat.
Se poate obtine numai o adeverinta care sa ateste situatia avocatului in conformitate cu ce se afla la dosarul respectivului. (contributii la zi, se afla in exercitiu din data de, stagiar/definitiv samd)
Credeti-ma ca am verificat intai, asta mi este meseria, si apoi m am enervat.
Atunci este problema dvs. daca lucrati numai cu d-astea si va dati singur suturi. Nu inteleg de ce ne mai intrebati pe noi!!? Poate nici nu mai are rost sa ne batem capul sa ne gandim la intrebarile astea!!
Si, pe deasupra, duceti-va la Bar... poate serviti si ceva mai racoritor... ca sa ganditi mai clar!
Din cate stiu eu se numeste Barou... sau poate suntem baieti de baieti si suntem mai smecheri! Poate vorbiti si cu Decu' sau Prodecu'... cineva va va scoate la lumina!
Eu am o decizie a uniunii prin care se aproba primirea in profesie cu semnatura presedintelui (xerox) si stampila originala (asa pare).
O decizie a Bar-ului "avand in vedere decizia ... Uniunii" de inscriere in B Buc. = o copie xerox (fara discutie)
O decizie de inscriere pe Tabloul avocatilor definitivi" - cu o semnatura in negru (xeroxata dupa parerea mea) si o stampila albastra (am putea zice, in extremis, ca-i pe bune).
Decizia Bar-ului pentru cabinet - cu semnatura (nu prea pare originala) si stampila cu cerneala neagra pe care s-a scris cu pixul (tot negru - trebuie sa citesti ca in braille ca sa-ti dai seama ca nu e un xerox) "eliberat azi...". si s-a pus stampila tot neagra. (asta la cererea mea expresa pentru ca mi-au dat-o cu mult peste termenul in care, dupa data ei, ar fi trebuit sa o duc la fisc si n-am vrut si o amenda).
Si, in concluzie, cred ca as avea o mare problema daca mi-ar cere cineva , pe undeva, vreo copie legalizata dupa vreun original.
@Danrache: va rog sa fiti putin mai gentil in raspunsuri si sa aveti in vedere interdictia regulamentului de postare referitor la atacurile la persoana. Andrei a prezentat o problema cat de poate de spinoasa si ne-a intrebat pe noi pentru ca asta e rostul forumului. Recunosc ca desi pana acum nu m-am lovit de aceasta problema, nici decizia mea nu pare a fi un exemplar original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort legalizata Val1977 Val1977 Buna ziua, Am o mare problema cu hotararea de divort. Desi este defininitva si irevocabila, are stampila si semnatura de la Judecatorie, s-a strecurat o ... (vezi toată discuția)
Legalizarea traducerilor efectuate dupã fotocopii, documente sau texte simple ContSters149 ContSters149 Buna ziua, Vreau sa supun discutiei un subiect pe care multi colegi si notari il trateaza diferit si anume legalizarea traducerilor efectuate dupa un text ... (vezi toată discuția)
Sentinþã civilã fãrã semnãtura judecãtorilor BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU Insistent rog colegii de pe forum sa-mi elucideze urmatoarele probleme: - o sentinta civila com unicata partilor nu trebuie sa fie semnata de judecatorii ... (vezi toată discuția)